Afbeelding

The Whale in de Speeldoos

17 maart 2023 om 10:10

Film met Oscar- nominaties

BAARN The Wale is een aangrijpend drama met een fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser (The Mummy Trilogy, Crash) als vader, die probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door Sadie Sink (Stranger Things). De film is op dinsdag 21 maart te zien op het filmdoek van Theater de Speeldoos.


Oscargenomineerde regisseur Darren Aronofsky (Black Swan, Requiem for a Dream) schetst een ontroerend portret van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven. 

Charlie (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie (Sink) te herstellen. Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaam toont de film hoe Charlie de man geworden is die te zien is, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn.
The Whale werd genomineerd voor een Oscar in de categorieën: Beste Acteur, Beste Make-up en Beste Vrouwelijke bijrol. Brendan Fraser ging uiteindelijk met de Oscar Beste Acteur naar huis. Aronofsky werkte tien jaar om The Whale, naar de gelijknamige theatervoorstelling van Samuel D. Hunter, gemaakt te krijgen.
The Whale is op dinsdag 21 maart te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Voor meer informatie en kaarten: www.speeldoosbaarn.nl.

Afbeelding