Afbeelding
Lokaal-O

'Driedubbel feest in bevrijdingsweek'

'Driedubbel feest in bevrijdingsweek'

BAARN Het was vorige week driedubbel feest voor Lokaal-O, en daarmee voor veel Baarnaars. Swingende optredens van de musici, zangers en dansers van de MuziekExpress bij woonzorgcomplexen en seniorenappartementen. En voor meer dan 150 Baarnse huishoudens traktaties van de TaartExpress en soep van de SoepExpress.


Om 75 jaar bevrijding in coronatijden te vieren, brachten de chauffeurs van de TaartExpress op dinsdag 5 mei zo’n 250 taartpuntjes rond. ,,Niet zomaar taartpuntjes, maar de in totaal 25 taartenbakkers hadden zich uitgeleefd en fantastisch versierde oog- en tongstrelende bevrijdingstaarten gebakken", zegt Birgit Oelkers van Lokaal-O.


WARM CONTACT ,,Samen met een mooie kaart met een taartige tekening van Elize van der Werff van tekenclub Tronie en het speldje met vrijheidsfakkel was dit een welkome verrassing voor vele Baarnaars. Het praatje met één van de 14 chauffeurs van de TaartExpress bij de voordeur was voor velen een warm contact in tijden dat live-ontmoetingen zeldzaam zijn."


Ter afsluiting van deze bevrijdingsweek bracht de SoepExpress op vrijdag 8 mei deels op dezelfde en deels op andere adressen bakjes met zelfgemaakte soep rond. ,,Ook de 18 soepmakers toonden hun kookkunsten en brachten hun pannen met de meest uiteenlopende verse soepen naar De Boemerang waar een team van opscheppers de soep in ruim 250 bakjes deed."


WELKOM De TaartExpress reed deze week voor de vierde keer rond, de SoepExpress voor de derde keer. Aanvankelijk vooral bij de mensen uit het netwerk van Lokaal-O, die actief zijn in De Boemerang en regelmatig langskwamen bij een van de Lokaal-O initiatieven. Want ook al was De Boemerang gesloten, Lokaal-O makers wilden op deze manier graag contact houden met elkaar en met de bezoekers van initiatieven.


,,Via via groeide het aantal adressen bij elke nieuwe ronde. De vele hartverwarmende bedankjes op Facebook, mail of telefoon, laten zien hoe welkom deze attentie-met-aandacht is", aldus Oelkers.


NOG ÉÉN KEER Inmiddels is bekend dat de coronarestricties stap voor stap versoepeld worden en de mogelijkheden tot contacten verruimd worden. Ook komt de verhuizing van Lokaal-O naar het Poorthuis steeds dichterbij en dit vraagt veel tijd en aandacht. Daarom gaat Lokaal-O de Taart- en SoepExpress allebei nog één keer organiseren: de SoepExpress op woensdag 20 mei en de TaartExpress op maandag 25 mei.


Oelkers: ,,En hopelijk kan vanaf september op de nieuwe plek van Lokaal-O in het Poorthuis ‘Lokaal op Maandag met thee en taart’ weer van start net als op elke tweede zondag een buurtmaaltijd, als de corona-maatregelen dat toelaten."


w Kijk voor meer informatie op
www.lokaal-o.nl. Foto's van de activiteiten van Lokaal-O zijn te vinden op www.BaarnscheCourant.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding