Beweging in de Laanstraat

Beweging in de Laanstraat

BAARN De eerste winkel in het Arcadepand is vertrokken. Cahaya Baru, het Indonesische afhaalrestaurant wacht de ontwikkelingen rondom het nieuwe theater niet af. Ruim twee jaar na de opening wordt nu verhuisd naar de andere kant van de Laanstraat enkele honderden meters verderop. Deze dagen wordt de winkel opnieuw ingericht. Woensdag of donderdag gaat hij weer open.


WERKSAAMBETER Ook de grote verlichtingswinkel aan het pleintje naast Uniek, dat al jaren leegstond, heeft weer een bestemming gekregen. Geen winkel maar een kantoor van de stichting Werksaambeter. Het bedrijf bemiddelt tussen het bedrijfsleven, de overheid en mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt. Tegenwoordig wordt in offertes opgenomen dat bij een opdracht een bepaald percentage werknemers met een beperking moet worden ingeschakeld. Het kantoor bemiddelt en verzorgt desgewenst ook de administratieve rompslomp.

Vanaf de Nieuwstraat is Acht&twintig een paar meter verhuist naar de hoek van de Laanstraat. In de winkel werken vijf zzp’ers samen. Klanten kunnen er terecht voor gezichtsbehandelingen, kapper, manicure, pedicure en klassieke en hotstone massage.


CLUBHUYS Vandaag is ook de heropening van Het Clubhuys voor ondernemers. Dat ging open ongeveer op de dag dat de cornonamaatregelen werden afgekondigd en dus gelijk weer dicht. De afgelopen weken is hard gewerkt. De buitenkant staat nog in de steigers. Binnen is het kantoorconcept voor flexwerkers, coronaproof gemaakt. Dat betekent een duidelijke routing en de werkplekken zijn door plexiglas van elkaar gescheiden.