MIkeke Vos-van Kesteren neemt de cupcakes in ontvangst van Carlijne Woudstra.
MIkeke Vos-van Kesteren neemt de cupcakes in ontvangst van Carlijne Woudstra. Stefan van Dorrestein

Zorgen voor je medemens

20 april 2020 om 09:33

Acties met cupcakes en mozaïekharten voor ouderen

BAARN De ondernemers op het Landgoed Soestdijk sloegen de armen in een om de buren te trakteren. Carlijne Woudstra van de staf van Paleis Soestdijk kwam dit weekeinde met dozen vol cupcakes bij de buren de bewoners van de Oranjehoek.

Voor de ruim honderd bewoners en medewerkers waren er speciaal gemaakte gebakjes. Gemaakt door het Paradetaartje.

Mieke Vos-van Kesteren nam de taartjes namens de bewoners in ontvangst. Direct daarna regende het bedankjes van de bewoners die het een welkome verrassing vinden in deze ongezellige tijden van weinig tot geen bezoek. Fotograaf Stefan van Dorrestein die ook op het landgoed kantoor houdt, zorgde voor de foto's.

MOZAIKHARTEN Diana Rubini is sinds de coronacrisis in touw om soortgelijke acties te bedenken. Eerst was er taart, toen koekjes en nu wil ze harten uitdelen aan ouderen. Het mes snijdt aan twee kanten want de mozaïek hartjes moeten eerst worden gemaakt. De bewoners van de Amerpoort, Sherpa en het Thomashuis willen dolgraag helpen. Ze vervelen zich. Diana: "Ik heb mooie pakketten gevonden, waarmee steeds 30 hartjes gemaakt kunnen worden Met hulp van sponsoren hebben we er nu een kleine honderd kunnen maken. We hopen op veel meer bijdragen zodat we nog veel meer mensen letterlijk een hart onder de riem kunnen steken. Op de Facebookpagina van Diana Rubini en de pagina van Coronahulp Baarn staat hoe de actie ondersteund kan worden. Dit weekeinde meldde zich direct een aantal bedrijven en particulieren waardoor volop geknutseld kan worden.

MAX Vandaag maakt omroep Max in Baarn een reportage over het initiatief en komt burgemeester Mark Röell een kijkje nemen.

TULPENACTIE Ook de tulpenactie van Mariska de Koning en Gerda Kosmeijer loopt nog volop. Johan Bruinekool haalde met zijn auto met aanhanger in Lisse weer tulpen op die vervolgens in Baarn werden uitgedeeld.

Inmiddels hebben al meer dan 400 bossen hun weg gevonden naar vooral oudere inwoners.