Gemeente betaal voor vierde container op eigen grond

20 april 2020 om 09:26

Mogelijkheid tot delen van kliko

BAARN Gemeente betaal voor de vierde PMD container, die door de burgers op eigen grond wordt geplaatst. Ga hierover in overleg met de bewoners. Vraag hoe zij daar in staan. Een mogelijkheid is het delen van containers met buren.

Het idee komt van dorpsgenoot Gosse de Jong, die zijn voorstel bij de gemeente heeft ingediend. Verwijzend naar de Afvalstoffenwet laat Laanstraat 1 weten dat over het betalen van een vergoeding voor het plaatsen van een kliko op eigen grond nooit is gesproken. ,,Burgers zijn creatief, in het vinden van een oplossing waar de container te plaatsen", is de reactie van de gemeente.

De gemeenteraad heeft besloten tot het gescheiden inzamelen van afval. Het ophalen van afval is een wettelijke verplichting. Aan burgers worden de kliko's verstrekt. Standaard zijn dat de groene (GFT), grijze (restafval), blauwe (oud papier en karton) en de recent uitgereden oranje (Plastic, Metaal en Drankpakken) container.

Gosse de Jong is van mening dat Baarn voor het neerzetten van een kliko op grond van de burger moet betalen. Naar zijn overtuiging zijn er bewoners die alleen een kliko nooit gevuld krijgen. Voor die personen zou het verstandig zijn de container samen te delen. ,,Haal op op kleur, wat voordeliger is dan vier kleuren door elkaar", suggereert De Jong, die bij de gemeente nul op zijn rekwest heeft gekregen.