Afbeelding
Roel Bos

Aanzet illegale kap Baarnse Bos

20 april 2020 om 09:36

BAARN Baarnaar Roel Bos wandelde over de kleine tussendoor paden in het Baarnse Bos. Hij stuitte op een boom, waarvan de stam een verse wond vertoonde. Was hier sprake van een illegale kap door onbezonnen hakkers, die uit verveling de natuur geweld aan deden? Nooit eerder had de frequente bezoeker van het bos dit soort vandalisme gesignaleerd. Hakkers, in plaats van digitale hackers sloegen hun slag.

Nieuw rieten dak

LAGE VUURSCHE Het monumentale pand van Antiek Lage Vuursche aan de Dorpstraat in Lage Vuursche werd zaterdag voorzien van nieuw riet. Het oude riet, wat 26 jaar geleden was gedekt, was aan vervanging toe Het monumentale pand uit 1766 is gelegen tegen over de oude smederij van Vervat met ook deels rieten daken. Het dak wordt gedekt door een rietdekkersbedrijf uit Maartensdijk.

Kabelstoring Stedin Brink

BAARN Stedin heeft een kabelstoring geconstateerd. Het gaat om een bestaande 10 KV kabel die tussen het trafostation aan de Paulus Potterlaan en de traforuimte op het Oranjepark loopt. Het defect zit in de rechter rijstrook van de in- uitrit van het parkeerterrein op de Brink (aan de kant van de Stationsweg) Op woensdag 22 april begint de reparatie van de kabel. De werkzaamheden, die ongeveer drie dagen gaan duren, kunnen enige overlast geven bij het op- en afrijden van het parkeerterrein.

Hart voor Sherpa

BAARN Ook bij de zorginstelling Sherpa wordt de enorme inzet van het personeel zeer gewaardeerd. De werknemers werden getrakteerd op een groot Spakenburgs hart, een echte lekkernij voor de liefhebbers van koek.

Opknapbeurt stationshal

BAARN NS Vastgoed heeft de stationshal grenzend aan de Koninklijke wachtkamer aan het Stationsplein opgeknapt. De muren en plafonds hebben de oorspronkelijke kleuren terug zoals het was in 1874 bij de opening van station Baarn. NS Vastgoed liet nu de stationshal opknappen mede dankzij de corona crisis, die ruimte gaf voor de werkzaamheden. De hal is al weken gesloten voor het reizigerspubliek.

Afbeelding