Jojan en Hylke spelen zelf ook graag mee.
Jojan en Hylke spelen zelf ook graag mee. Hylke van Grinsven

Baarnaars quizzen in coronatijd

20 april 2020 om 09:14

BAARN ,,We zijn begonnen met zijn dertigen, inmiddels doen zo'n 500 mensen mee. Voornamelijk uit Baarn." Hylke van Grinsven wilde, samen met zijn vriendin Jojan Smeltzer, 's avonds iets leuks doen in coronatijd. Het werd een quarantainequiz. Een pubquiz via internet waaraan iedereen vanuit zijn eigen huis kan meedoen.


Christine Schut

,,Ik organiseerde voor de coranacrisis al quizzen voor familie en vrienden thuis. Dat kan nu natuurlijk niet, zo kwam ik op het idee om het via internet te gaan doen. Eerst deed ik dat openbaar, via Facebook. Maar daar zijn we gehackt. Er kwamen soms 1.000 aanmeldingen tegelijk binnen en deelnemers reageerden met scheldwoorden en dergelijke. Nu zijn we een besloten groep. Kort voordat de quiz begint, krijgen de deelnemers de YouTubelink te horen. Inmiddels doen ongeveer 500 mensen mee", legt Hylke van Grinsven uit. Hij en Jojan organiseren om de dag een quiz. De eerstvolgende is morgen, dinsdag. Er kunnen maximaal 2.000 mensen meedoen.

,,Na elke quiz vragen we aan de deelnemers met welk thema ze de volgende keer willen spelen. Zoals muziekquizzen. En vanavond is het thema 'Ik hou van Holland'. De te winnen prijzen hebben te maken met dat thema", aldus de Baarnaar die in het dagelijks leven housefeesten organiseert. ,,Onze hele buurt doet mee." Deelnemers betalen een vrijwillige bijdrage om het benodigde abonnement te kunnen betalen. Het geld dat overblijft gaat naar het Rode Kruis. ,,De nummers 1, 2 en 3 kunnen prijzen winnen die betrekking hebben op thuis blijven. Zoals bonnen om iets te bestellen voor thuis."

De quizzen zijn 's avonds om 20.30 uur. Kijk voor deelname op de Facebookpagina Quarantaine Quiz.

Afbeelding