Irene de Kool, Diana van Olderen en Patricia van Berkum (vlnr) tonen hun creativiteit in coronatijd.
Irene de Kool, Diana van Olderen en Patricia van Berkum (vlnr) tonen hun creativiteit in coronatijd. Van Berkum makelaars

Krant voor elke nieuwe klant

20 april 2020 om 10:17

Creativiteit bij Van Berkum Makelaars

advertorial

BAARN Het zijn bijzondere tijden in een wereld waarin wij nader tot elkaar moeten komen door het nemen van afstand. Het ongemak van de veiligheidsvoorschriften wordt in een aantal gevallen gecompenseerd door creativiteit. Bij Van Berkum Makelaars bijvoorbeeld. Virtuele bezichtigingen, YouTube en digitaal ondertekenen; het zijn voorbeelden van de nieuwe werkelijkheid.


Peter Beijer

Patricia van Berkum is opgegroeid in de wereld van de makelaardij. ,,In 1966 is mijn vader gestart, dertig jaar later kwam ik in de zaak te werken. Ik heb razendsnel mijn diploma's gehaald en vanaf 2001 ben ik eigenaar."

,,Ik weet uit ervaring dat het belangrijk is om bij een crisis meteen te gaan schakelen. We waren al bezig met de voorbereiding van virtuele bezichtiging en verregaande digitalisering, dat hebben we nu versneld ingevoerd tot tevredenheid van onze klanten."

,,Zo gaf ik een klant, woonachtig in Amerika, een virtuele rondleiding via WhatsApp. Het was alsof ik met die man door het huis liep. We doen nog meer; zoals een YouTube-kanaal met filmpjes van huizen die wij in de verkoop hebben en het digitaal ondertekenen van contracten. Zo kun je op afstand toch service op een veilige manier bieden."

Van Berkum Makelaars heeft het virtuele bezichtigingssysteem Matterport in huis gehaald. ,,De unieke 3D-technologie van Matterport maakt virtuele bezichtigingen mogelijk op een nog hoger niveau", vertelt Patricia enthousiast. ,,Met deze technologie wordt een volledige 3D-scan van de woning gerealiseerd, waardoor onze klant het gevoel heeft alsof hij werkelijk door de gehele woning loopt. De woning is letterlijk in alle hoeken en gaten te bekijken, alsof de potentiele koper er zelf is. Ik liep al langer met het idee rond om dit systeem te introduceren binnen ons kantoor. De reacties van onze klanten zijn zeer positief. Uiteraard komt er bij voldoende interesse altijd een fysieke bezichtiging. Dat doen we dan met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen. Dus met handschoenen en nooit meer dan twee klanten tegelijk in de woning."

Patricia wil in deze tijden een gebaar maken. ,,De lokale krant zit in zwaar weer en daarom ondersteunen wij de Baarnsche Courant. De krant is een belangrijk bindmiddel in deze gemeente, het is daarom belangrijk dat deze blijft bestaan. Wij geven aan de kopers van een Baarns huis een kwartaalabonnement op de Baarnsche Courant. Zo krijgt de krant een abonnee erbij en kunnen wij de nieuwe inwoner kennis laten maken met het nieuws uit ons mooie dorp."

Patricia en haar team volgen de ontwikkelingen op de voet. ,,Wij zijn de historie in gedoken. Wat blijkt: tijdens een epidemie worden er minder woningen verkocht, maar de prijzen dalen nauwelijks. Ook zijn er nog genoeg kopers in de markt die willen of moeten kopen. Dat biedt hoop en kansen. Dus dit kan een moment zijn om de verkoop van je huis te gaan overwegen of voorbereiden. Met kandidaat-makelaar Irene de Kool en makelaarsassistent Diana van Olderen hebben wij een goed ingespeeld team. Het klopt met dit team. Bel ons gerust voor een advies op maat, een vrijblijvend (video)gesprek of gewoon om even bij te praten. Wij denken graag mee, juist nu!"
Van Berkum Makelaars, Nieuw Baarnstraat 93, 3743 BP Baarn, telefoon: 035 541 8445, www.vanberkummakelaars.nl/.

Patricia van Berkum (r) toont haar creativiteit in coronatijd.