Niet mooi, wel de punten

20 oktober 2019 om 21:16

SV Baarn boekt eerste zege in derde klasse

BAARN In de eerste helft tegen Odysseus '91 kwam Baarn nog wel aan voetballen toe. Daarna was het vooral een kwestie van de minieme voorsprong verdedigen, en met succes.

Baarn snakte naar een overwinning als promovendus in de derde klasse C. Vorige week werd het eerste punt al gepakt bij VVZ '49. Met Odysseus '91 als degradant uit de tweede klasse stond er zaterdag weer een fikse klus op het programma. Trainer Tom Gesgarz koos al snel voor een afwijkende tactiek, die van de lange bal. De twee behendige spitsen Manu Neto Gomes de Almeida en Marco Kaasjager bezorgden de Utrechtse verdediging namelijk veel werk. Baarn was daardoor gevaarlijker dan de tegenstander en kreeg ook de beste kansen. Vooral Roman Verpaux had moeten scoren met een kopbal.

Wie het vizier meestal wel op scherp heeft is spits Gomes de Almeida. Ook zaterdag was hij weer het goudhaantje door alert te zijn na een afstandsschot op de lat van Kaasjager. Over het verloop van de tweede helft had Baarn niet te klagen. Ook dankzij twee afgekeurde treffers van Odysseus werd de zo verlangde zege over de streep getrokken. Niet met mooi voetbal, wel met vechtlust.