Djoey van Hoffe levert strijd namens Eemboys.
Djoey van Hoffe levert strijd namens Eemboys. Roeland de Bruyn

Eemboys pijnigt KVVA na rust

20 oktober 2019 om 12:21

BAARN Soepel ging het niet zaterdag, maar Eemboys pakte wel de volle winst (3-1) tegen KVVA. De Amersfoortse bezoekers leidden nog bij de rust maar waren met tien man in de tweede helft niet meer opgewassen tegen de Baarnse druk.

Met slechts een punt en nul gescoorde doelpunten stond KVVA er in de aanloop naar de wedstrijd tegen Eemboys niet best voor in de vierde klasse F. Nu was dat beeld wel wat vertekend, want de Amersfoorters hadden de drie voorlopige topploegen van de competitie al getroffen. Eemboys presteert wisselvallig. Tegen de mindere tegenstanders wordt gewonnen maar het hooggeklasseerde Cobu Boys deed de Baarnaars vorige week veel pijn (8-2).

Op eigen veld wilde het qua voetbal nog niet zo vlotten in de eerste helft. Al waren er wel scoringskansen, met name voor Sam de Geijter en Matthijs Schmidt. Ook KVVA kreeg wat mogelijkheden om de score te openen. De grootste daarvan werd benut, halverwege de eerste helft. Die voorsprong was toen al het sein voor de bezoekers om tijd te gaan rekken. Dat wekte de nodige irritatie, ook bij de scheidsrechter. Hij besloot de aanvoerder van KVVA na onophoudelijk zeuren zijn tweede gele kaart te geven. Eemboys paste het strijdplan aan op de tien tegenstanders. Met een doorgeschoven verdediger werd de tegenstander direct onder druk gezet, en dat werkte. KVVA kon niet meer opbouwen, en Eemboys wist steeds de vrije man te vinden. Alleen schortte het aan de eindpass bij de Baarnaars. Via de knie van Sam de Geijter werd het gelijk. De 2-1 werd gescoord door Matthijs Schmidt nadat hij fraai de keeper omspeelde. De Amersfoorters waren geknakt en kregen in de slotfase ook nog de 3-1 om de oren. Jeffrey Verhagen was alert bij een verkeerde terugspeelbal.