De 19-jarige Simon van den Abeelen aan de bal. Hij besliste de wedstrijd met een magistrale kopbal. Roeland de Bruyn

Verdiende winnaar in derby

20 oktober 2019 om 12:22

TOV langs Hees in boeiend gevecht

BAARN Voor veel toeschouwers uit Baarn en Soest vochten de eerste elftallen van TOV en Hees een boeiend voetbalgevecht uit op Ter Eem. De Baarnaars grepen in de slotfase de winst, en dat was terecht gezien het spelbeeld.

De Soesters hadden de selectie een flinke impuls gegeven in de aanloop naar dit seizoen en gingen de competitie ook goed van start. TOV startte de wedstrijd met drie punten minder dan de tegenstander. Steph van Hoffe verruilde Hees voor TOV en de Baarnse broers Roy en Dennis Schaap voetballen tegenwoordig voor Hees. Kortom, genoeg ingrediƫnten voor een interessante wedstrijd.

Vooral aan het einde van de eerste helft dreigde de streekderby te ontaarden in een burenruzie. Het werd te hard en onvriendelijk en de scheidsrechter had moeite de wedstrijd in de hand te houden. Het stond toen nog 0-0. Daar mocht TOV tevreden mee zijn want Hees was het eerste half uur de beste ploeg. Het jonge TOV leek wat nerveus en grossierde in slordigheden. Maar de bezoekers profiteerden daar niet optimaal van. Naarmate de rust in zicht kwam kantelde het spelbeeld, en in de tweede helft was TOV heer en meester. Achraf Chidar kreeg de uitgelezen kans om de score te openen, alleen voor de keeper. Maar zijn inzet miste kracht en precisie. De linksbuiten kreeg vlak daarna ook nog een goede kopkans en ook spits Maurice van der Wilt kon scoren, hij schoot over.

Tim Suik was in de rust voor Aran van Boxtel in de ploeg gekomen en drukte zijn stempel op de wedstrijd. Hij ging er na ruim een uur vandoor op de rechterflank en bediende Chidar op maat, die ditmaal wel overtuigend afrondde. De doelpuntenmaker was daarna dicht bij de 2-0 met een prachtig schot op de kruising. TOV controleerde de wedstrijd maar kende een zwak moment. Balverlies werd in een snelle tegenaanval genadeloos afgestraft. Hees had zelfs de winst nog kunnen pakken, maar dat voorkwam keeper Tim van Loon.

Het was TOV dat juichend van het veld stapte. Want de kleine Simon van den Abeelen sprong in de negentigste minuut boven alles en iedereen uit en ramde met zijn hoofd de indraaiende hoekschop van Tim Suik onhoudbaar bovenin het doel. Roy Schaap van Hees stond toen al niet meer op het veld, hij kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart.