Afbeelding
Caspar Huurdeman

De Luwte blij met Griftand

21 oktober 2019 om 09:30

BAARN Voor zowel Het Griftland College als hospice De Luwte werd de jaarlijkse actiedag van de tweedeklassers een doorslaand succes. In Soest en Baarn spanden de leerlingen zich in voor het goede doel. Zij verkochten lekkernijen, maakten muziek en hielpen mensen met kleine klusjes. De geleverde prestaties waren goed voor bijna 7.500 euro, die voor De Luwte was bestemd. Vrijdag na afloop van de actiedag werd het geld overhandigd aan voorzitter Koos Nieuwland, directeur Marja van der Vorst en adjunct-directeur Annemarie Hidding.

De tweedeklassers trokken er vrijdag van 9 tot 13 uur op uit. In groepjes gingen zij aan de slag. Collecteren was niet toegestaan. Naast Soest en Bunschoten werden uiteenlopende artikelen in het centrum van Baarn verkocht. Winkelwagens werden weggebracht. Ook bij ouderen werden kleine klusjes gedaan. Ieder jaar zet het Griftland College zich in voor een goed doel in de buurt. Dit keer was hospice De Luwte de gelukkige. Eens in de vier jaar pakte het Griftland met de actiedag op grootse wijze uit. Vorig jaar was dat ALS. Hospice De Luwte is een huis voor mensen, die in de laatste fase van hun leven verkeren. Een belangrijk deel van de inkomsten is afkomstig van donateurs.

Motorongeluk

BAARN Zaterdagmiddag vond een ongeluk plaats op de Eemnesserweg. Ter hoogte van Albert Heijn wilde een automobilist keren. De man zag een aankomende motorrijder over het hoofd. Een botsing was onvermijdelijk. De motorrijder gleed over de motorkap van de auto en smakte tegen het wegdek. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer verscheen ter plekke om het wegdek te reinigen.

Over de kop

BAARN Vrijdagavond op de rijksweg A1 net voorbij het Eemviaduct richting Amersfoort.crashte twee voertuigen door nog onbekende oorzaak. Een wagen sloeg over de kop en kwam in de sloot tot stilstand. De toegesnelde brandweer bevrijdde een slachtoffer dat in het wrak bekneld zat. De man werd naar het ziekenhuis gebracht. Brandweeduikers uit Amersfoort doken de sloot in om te onderzoeken of niet meer personen in de auto zaten. Dat bleek niet het geval. De bestuurster van de zwaar beschadigde Midikwam met de schrik vrij.

Afbeelding