Vrijwillgers De Luwte genieten van het buffet in Greenfield's.
Vrijwillgers De Luwte genieten van het buffet in Greenfield's. Karin van Vuren

Geslaagde vrijwilligersdag De Luwte

17 oktober 2019 om 16:33

Als dank voor liefdevolle inzet en aandacht

SOEST/BAARN Vrijwilligers van De Luwte Hospice & Thuis staan het hele jaar klaar voor de gasten van Hospice De Luwte en de cliënten van De Luwte Thuis. Als dank voor hun tomeloze inzet en liefdevolle aandacht voor gasten en cliënten wordt er jaarlijks een vrijwilligersverwendag georganiseerd.

Zaterdag 12 oktober was de verwendag 2019. Ruim vijftig vrijwilligers waren te gast bij Restaurant Greenfield's in Baarn. Hier werden zij allereerst verrast met een prachtige voorstelling “Trekhaak Gezocht!” van theatermaker en storyteller Tjerk Ridder. Velen vonden overeenkomsten tussen de voorstelling van Tjerk Ridder en hun werk in het hospice. Daarna was er uitgebreid tijd om met elkaar bij te praten en heerlijk te eten. De vrijwilligersverwendag is een traditie die vanaf het eerste jaar van De Luwte bestaat. Ook deze 13e editie was een prachtige dag als dank voor de vrijwilligers voor hun inzet en bood weer volop gelegenheid om buiten het hospice elkaar te treffen en verhalen en plezier te delen. Daags na de verwendag zitten vrijwilligers Nico van Asch en Annemieke Veenstra tijdens hun dienst in het hospice na te praten over de verwendag.

,,De voorstelling maakte indruk op ons. Het ‘aanhaken’ wat centraal stond in de voorstelling 'Trekhaak Gezocht!' is een goede metafoor voor het werk. Een dag als de vrijwilligersdag gaat voor ons ook over aanhaken. Door zo’n dag haak je aan bij collega’s waarmee je samenwerkt en collega vrijwilligers die je nog niet goed kent. Uiteindelijk is niet alleen van betekenis zijn voor de gast maar ook de samenwerking met allemaal verschillende mensen wat ons motiveert om dit vrijwilligerswerk bij De Luwte te doen” aldus Nico en Annemieke.

Er is momenteel weer ruimte voor nieuwe vrijwilligers bij De Luwte en hiervoor worden er binnenkort informatiebijeenkomsten georganiseerd. Mocht het u iets lijken en wilt u volgend jaar ook deelnemen aan de vrijwilligersdag, neemt u dan vrijblijvend contact op met Wilma Mout, coördinator vrijwilligers, w.mout@deluwte.nl of kijk op www.hospicedeluwte.nl.