De terreinwagen va de DIBA Roadshow. Links Dion van Doorm (DJ IDNO), rechts Bas van Rossum (DJ BAZZY).
De terreinwagen va de DIBA Roadshow. Links Dion van Doorm (DJ IDNO), rechts Bas van Rossum (DJ BAZZY). Suzanne Vink

Terreinwagen langs feestjes

Dion van Doorm en Bas van Rossum: DIBA Roadshow

21 oktober 2019 om 08:54

Dion begon al met DJ'en toen hij nog maar acht jaar was. ,,Ik kon een klein platenspelertje van mijn vader gebruiken", vertelt hij. Op zijn kamer ontstond zijn liefde voor muziek en entertainen en hij noemde zichzelf IDNO. Hij heeft geen cursus gehad, maar leerde het zichzelf door ermee te spelen en door het gewoon te doen. ,,Je merkt dan vanzelf wat er goed en fout gaat", legt hij uit. Toen hij tien jaar was mocht hij voor het eerst draaien op een kinderfeestje van een kennis.

Bas begon toen hij dertien was met draaien. Hij tenniste in Apeldoorn en werd daar huis-DJ: DJ BAZZY. ,,Ik deed bij elk feestje de muziek en ik regelde ook het licht. Op een gegeven moment ben ik daarmee gestopt, maar vorig jaar stak Dion me aan met zijn enthousiasme en ben ik weer begonnen", vertelt hij. ,,Ik vind het heel leuk om weer op te pakken. Ik heb hiernaast een kantoorbaan en dit is een enorm leuke afwisseling."

SAMENWERKEN Bas en Dion kennen elkaar van Racketcentrum de Geeren. Ze zitten allebei bij WhozNext: een groep leden die activiteiten voor de jeugd organiseren. Dion tennist al zes jaar bij De Geeren en Bas is coach van WhozNext. ,,We kwamen erachter dat we allebei het leuk vonden om te draaien. Daardoor ontstond de DIBA Roadshow", vertelt Dion. Een jaar geleden zijn ze bij elkaar gekomen en hebben ze een bedrijfje gestart. Bas is een stuk ouder dan Dion, maar ze gaan gelijkwaardig met elkaar om: ,,Dion leert mij soms dingen en soms leer ik hem dingen", vertelt Bas.


AUTO Bas en Dion hebben samen een terreinwagen gekocht, die ze nu de DJ Funcar noemen. Ze hebben een dakpaneel gemaakt, waardoor ze uit het dak van de wagen kunnen draaien en een lichtshow kunnen geven met lasers, confettikanonnen en mistmachines. ,,We rijden met de auto naar binnen en maken er dan een feestje van", zegt Bas enthousiast. Dion vertelt dat hij het erg leuk vindt om aan de auto te klussen: ,,Ik heb twee linkerhanden, ik sloeg vorige week nog op mijn duim, maar ik vind het gewoon heel leuk om bezig te zijn. Ook zorgt de auto ervoor dat we ons onderscheiden van andere DJ's en nu hoeven we mijn moeder niet meer lief aan te kijken voor vervoer!" Bas vertelt dat ze de auto nog meer willen uitbreiden en dat alles wat ze verdienen, daarin gaat.

FEEST ,,Ons doel bij een feest is dat iedereen staat te springen en dat ze daarna de deur uitlopen en vinden dat het echt een gaaf feest was. Dan is de avond voor ons geslaagd", vertelt Dion. Ze draaien verschillende muziekgenres. ,,Ik heb een brede muzieksmaak, als het maar vrolijke muziek is", zegt Bas. Dion: ,,Mijn favoriete muziek gaat van hardstyle tot carnaval. Ik houd van lekker meelallen, maar ook van lekker de beuk erin. Dat vind ik gaaf." Ze draaien ongeveer één keer in de twee weken. Vaak zijn het familiefeesten of feesten van sportverenigingen. ,,Ons favoriete feest is het feest bij Helios, een tennisclub in Bilthoven. Daar zijn we al voor de derde keer uitgenodigd en dat is heel leuk. Iedereen staat daar te dansen, jong en oud. Het is zo geweldig om te zien als mensen helemaal uit hun plaat gaan", aldus Dion.

UNIEK Bas vertelt dat ze een uniek DJ-duo zijn, omdat ze de terreinwagen hebben en omdat ze entertainen heel erg leuk vinden. Dion is het daarmee eens: ,,Je hoeft niet per se de allerbeste DJ te zijn. Dat zijn wij ook niet. Ik denk dat het vooral belangrijk is dat je aanvoelt wat het publiek wilt, waar ze blij van worden en dat je ze kan verrassen."

DROOM Het uiteindelijke doel van de DIBA Roadshow, is om een DIBA Party te organiseren. ,,We willen een feestje organiseren waar iedereen naartoe kan komen", vertelt Dion. Ook willen ze hele evenementen kunnen organiseren waarbij ze naast muziek, ook catering, locatie en aankleding regelen.

TOEKOMST ,,Eén keer in de week is leuk, maar dat is voor mij genoeg, ik wil niet DJ zijn van beroep", vertelt Dion. ,,Ik wil dat het een hobby blijft, maar ik ben nog lang niet van plan om te stoppen met de DIBA Roadshow." Bas van Rossum is ook nog niet van plan om te stoppen: ,,Maar je weet nooit hoe het gaat lopen de komende jaren." Ze hopen allebei dat ze in de toekomst steeds meer evenementen kunnen gaan doen en DIBA Roadshow meer kunnen uitbreiden. ,,Ik ben trots dat we op zoveel feesten kunnen draaien", aldus Dion van Doorm.