'Koen was een geliefde leerling'

27 juli 2018 om 10:11

p 1

Die plek is ingericht door het zorgteam dat bestaat uit leerkrachten van de school. Hier kunnen leerlingen, ouders en medewerkers vanmiddag elkaar ontmoeten en hun verdriet delen.

"Het was heel goed dat we deze bijeenkomst hebben georganiseerd", aldus Klijn. "Er is ook gebeurd wat we voor ogen hadden; leerlingen hebben hun verdriet met elkaar gedeeld.

Ondanks dat het 35 graden was, zaten veel leerlingen buiten op het muurtje bij het monument. De leerlingen zeggen ook dat ze veel hebben gehad aan de bijeenkomst. Het geeft troost met elkaar te kunnen praten." Naast leerlingen, kwamen ook veel docenten en een enkele ouder naar de school.

"Het dringt nu pas door wat er is gebeurd", denkt Klijn. "En sommigen kunnen het nog steeds niet bevatten. Iedereen hield natuurlijk hoop, dat Koen levend zou worden teruggevonden." Maandagochtend is zijn lichaam gevonden in een diepe greppel naast de vangrail van een weg.

Vermoedelijk is hij over de vangrail geklommen om te voorkomen dat hij zou worden aangereden. Vervolgens heeft hij, zo luidt de officiƫle verklaring, in het donker niet gezien dat het pad waarop hij liep plotseling ophield. Koen viel in een meters diepe greppel waarin water stond. Hier kon hij niet meer uitkomen.

Het Baarnsch Lyceum heeft bij de organisatie van de bijeenkomst steun gehad van de gemeentes Baarn en Soest en een calamiteitenarts van de GGD. "Die laatste adviseerde zo snel mogelijk bij elkaar te komen om het verdriet en verhalen te kunnen delen. Ik kende Koen niet persoonlijk, maar uit de verhalen van zijn vrienden, heb ik begrepen dat hij een toonaangevende, geliefde leerling was.

Hij was kunstzinnig, hield zich bezig met muziek en hielp de Technische Commissie van de school. Daarom stond hij ook op het podium tijdens de eindexamenuitreiking. Hij was zelf over naar Vwo 6 en zou volgend jaar eindexamen doen. Hij is natuurlijk lang op school geweest. Het Baarnsch Lyceum is met iets meer dan duizend leerlingen uit vooral Baarn en Soest geen hele grote school. Iedereen kent elkaar en wordt gekend."

Veel aanwezigen hebben bloemen neergelegd bij het monument voor Koen van Keulen.

Christine Schut


In memoriam
Riky Hendricksen

BAARN Donderdag heeft de begrafenis plaatsgevonden van Riky Hendricksen- Welling. De 78-jarige Baarnse was de weduwe van de in Baarn en omgeving zeer bekende banketbakkerij Jos Hendricksen, gevestigd op de hoek Nieuwstraat / Laanstraat.

Mevrouw Hendricksen overleed 20 juli plotseling. Gisteren na een dienst in de Heilige Nicolaaskerk was de begrafenis op het achter de kerk gelegen kerkhof.