Herinrichting centrum even stil

26 juli 2018 om 13:51

BAARN De herinrichting van de Laanstraat is deze week tijdelijk stopgezet in verband met de zomervakantie. De werkzaamheden liggen op schema. Marlies van Diest, de ontwerper van de herinrichting, was woensdag de recent geplaatste bloembak annex zitbank bij het pleintje voor apotheek Julius aan verfraaien met nieuw aanplant De gemeente Baarn gaat de nieuwe aanplant vanwege de aanhoudende droogte van extra water voorzien.

Van Diest mopperde wat over de bezwaarmaker van de geplande fontein, volgens fotograaf Huurdeman. Eerder had bezwaar aangetekend kunnen worden. Nu moet de gemeente op zoek naar alternatieve oplossingen. Ook de doorsteekjes bij de Mollerusstraat en Spoorstraat blijven open, zodat automobilisten niet gedwongen zijn te keren.

Postbezorging Eemdal Zuid hapert

BAARN In Eemdal Zuid is de postbezorging niet verlopen zoals het moet. Door een uitzendkracht van Post.nl waren poststukken achtergehouden. Vanuit twee wijken waren klachten binnengekomen. Een wijkbewoner had gezien dat de vaste bezorger het werk aan de uitzendkracht overdroeg. Hij had het vermoeden dat de bezorging niet goed liep. Postnl riep de de invalkracht op het matje, nam de post-tas in en bezorgde alsnog de achtergehouden stukken. Via een brief stelde Postnl de wijkbewoners op de hoogte.

Fietsroute er uit

BAARN Vanwege de hitte heeft Staatsbosbeheer een deel van de MTB- route afgesloten. Het betreft het traject bij Hoge Vuursche. Omleidingsborden zijn geplaatst.