Bo Veeger werd verrast door gasten, waaronder oud directeur Eemland Wonen Hans van der Velden.
Bo Veeger werd verrast door gasten, waaronder oud directeur Eemland Wonen Hans van der Velden. Roeland de Bruyn

Bo Veeger slaat nieuwe weg in

27 juli 2018 om 10:16

BAARN Twee maanden geleden overleed de zus van Bo Veeger. Samen hadden ze mooie plannen gemaakt voor later. 'En nu? Er was geen samen en ook geen later. Er was alleen nog nu. Ze moest handelen alsof er geen straks was. En dat deed ze. Binnen 24 uur zegde zij haar Baarn bij Welzijn Baarn op en maakte plannen voor haar nieuwe leven, waarin schrijven een belangrijk onderdeel wordt. Begin 2019 verschijnt haar eerste boekje 'Ach meisjes tocht.'

Martin Hoogendoorn

Gistermiddag in de Ridderzaal van restaurant Greenfield's kreeg Bo Veeger een warm afscheid. Collegae, vrienden, afgevaardigden van de Seniorenraad, Eemland Wonen, Ouderenbonden, vrijwilligers en samenwerkende partners waren aanwezig. Via een directe verbinding met het Sneekermeer bedankte directeur Frans Meerveld 'de kampioen kleine contracten.' Mede-directeur Christine Stiphout benadrukte de brede inzetbaarheid van Veeger en sprak lovende woorden over de getoonde inzet.

Krista Peeters en Latifa Souïdi presenteerden een video over de Baarnse Beroemd Heid (BBH), met diva gedrag. Zij verrasten Veeger met de eerste en enige Baarn 'Bo Monde', die ze hadden samengesteld. Latifa had Bo als stagebegeleider gekregen toen zij In het Poorthuis aan het werk ging.

VEEL PLEZIER Bo bekende veel plezier beleefd te hebben aan de uiteenlopende klussen voor Welzijn Baarn. In de afgelopen jaar was haar werk veranderd. Zij was mee veranderd. Graag maakte zij ruimte voor de nieuwe garde. 'Bezorg je cliënten een beetje rust, dat is een goede basis,'besloot Bo.

De 56-jarige Bo Veeger heeft ruim dertig jaar in het welzijnswerk de kost verdiend. Zij is begonnen in een kinderdagverblijf. Vervolgens stapte zij over naar het jongerenwerk, het werken met allochtone kinderen en vrouwen. Dat werk was voor haar een grote uitdaging.'In Amsterdam werkte zij met randgroepjongeren met name Marokkaanse. Aansluitend was zij werkzaam met volwassenen en ouderen.

HUURCONSULENT Onder de noemer van Welzijn Baarn, betaald door gemeente en Eemland Wonen,was Bo elf jaar huurconsulent. In die hoedanigheid zocht zij vaak via dit nieuwsblad de publiciteit. Columns van haar hand werden in de BC afgedrukt. Dat gold eveneens publicaties voor het project Buurtbemiddeling, waarbij Veeger de kar trok.

Voor Welzijn Baarn hield zij zich ook bezig met de Mobiele Brigade (administratieve ondersteuning), De Verhuiscoach en PIT Baarn. 'Mijn hart ligt en lag bij het jongerenwerk. Jongeren geven je energie,'liet Bo optekenen door Mariska Smit op de Welzijnspagina vorige week. Bo was ook werkzaam in de commerciële sector. Met haar partner verkocht zij kantoorartikelen en zij had een eigen zeepfabriekjes onder de naam 'De Zeeperd.'

Haar vertrek impliceert geen carriereswitch. Nee zij kiest voor een ander leven. Die keuze is mede ingegeven door het overlijden van haar zus Wilma een jaar geleden. Bij dat overlijden was Bo Veeger intensief betrokken. Het deed haar opnieuw beseffen dat er meer is dan hard werken.