Suzanne Vink

[TOV VOOR IEDEREEN] ,,We hebben rare maanden achter de rug en veel mensen zijn in de problemen gekomen op financieel gebied, of op het gebied van gezondheid. Daarom willen we maatschappelijk betrokken zijn, zeker in deze tijd", zegt Stephan de Vreede, voorzitter van TOV. De vereniging heeft daarom voor iedereen de deuren geopend, ook voor mensen die niet lid zijn. Alle draait om '#TOVvooriedereen'. Elk kind tussen de 7 en 14 jaar kan iedere zaterdagochtend zich gratis aanmelden om te komen voetballen, er zijn meerdere evenementen voor kinderen en voor volwassen is er een klaverjastoernooi, een pubquiz en een pokertoernooi georganiseerd.

Ook de Funday is toegankelijk voor iedereen tussen de 7 en 14 jaar. ,,Het is een evenement waarvoor een investering nodig was, dus daarom vroegen we entreegeld van 20 euro", vertelt De Vreede. Ze merkten dat dit voor sommige mensen veel geld was en daarom besloten ze contact op te nemen met Welzijn. ,,Samen met de armoederegisseurs zorgen we ervoor dat er tickets met gratis entree terecht komen bij gezinnen met een sociaal minimum inkomen", vertelt hij. Ook zijn er via de voedselbank kaarten verspreid. Om dit te kunnen bekostigen is TOV een crowdfundingsactie gestart op de website www.tov-baarn.nl. ,,Het is heel fijn dat er al zoveel mensen zijn die deze actie willen sponsoren."

[HET EVENEMENT] De Funday vindt plaats op 31 juli. Op het hoofdveld zullen allerlei voetbal gerelateerde attracties staan. Het evenement is inclusief een lunch en een ijsje. ,,De enige eis is dat je binnen de leeftijdscategorie valt en dat we niet vol zitten. We hebben plek voor maximaal honderd deelnemers en je kunt je opgeven via de website", legt De Vreede uit. Via de website kan iedereen zich ook voor andere zomeractiviteiten opgeven. Na de Funday wordt de crowdfundingsactie doorgetrokken: ,,Er komt nog een kamp aan en we willen de crowdfundactie gebruiken om er dan ook voor te zorgen dat iedereen mee kan doen. Ons streefbedrag is 500 euro", aldus Stephan de Vreede.