Via trainer Henk van Zoeren was het duel tot stand gekomen. Toen het eenmaal bekend was, besloot de Spakenburger zijn selectie twee keer per week te laten trainer om goed weerstand te kunnen bieden.

De van Eemboys teruggekeerden Melle van Melle, Jeffrey Verhagen als ook Sam de Geijter en Patrick Staal waren in het keurkorps van Van Zoeren, trainer in opleiding Maurice de Wilt en leider Jurgen van Klingeren opgenomen.

Vanaf het beginsignaal bleek natuurlijk dat IJsselmeervogels meer voetballende kwaliteiten in huis had. De nieuwe trainer Berry Smit zag zijn basiself in een te laag tempo opereren, waardoor de TOV verdediging makkelijk overeind bleef. Legio kansen waren er maar de Vogels wisten niet te scoren.

Spits en Baarnaar Danny van den Meiracker wist zijn ploeggenoten niet tot grote daden aan te sporen. Voor TOV moesten Dave de Hoop en Aram van Boxtel aanvallend werk verrichten. Het duo was absoluut een handenbinder, creëerde zelfs kansjes.

Dave was het dichts bij een treffer, maar zag de bal te ver van hem weg stuiteren. Middenvelder Van den Abeelen zag zijn vrije trap in de handen van de IJsselmeervogels-doelman verdwijnen.

Na ruim een half uur voetballen scoorde de thuisclub toch de openingsgoal. In buitenspelpositie werd Van den Meiracker met een diepe bal aangespeeld. Danny spurtte op het TOV doel af en legde de bal op tijd breed op Ahmed El Aaouti, die simpel de 1-0 binnen tikte.

Meer kansen kregen de vogels maar ze werden niet verzilverd. TOV had recht op de gelijkmaker en ad daar ook mogelijkheden toe. In zijn ijver op het middenveld pakte Levi Haringsma onnodig een gele kaart.

De tweede helft stuurde Berry Smit een complet nieuw team het kunstgras op. Bij TOV kwamen de reserves ruim aan bod, waaronder Verhagen, doelman Duncan Vervat, spits Sam de Geijter en Tim Suik. Suik, van Boxtel en Van den Abeelen waren dicht bij de 1-1. IJsselmeervogels had en hield het initiatief, kwam tot enkele scrimmages voor het TOV doel doch doelpuntte niet tot teleurstelling van de Baarnse aanhang en supporters van de Rooien, bij wie TOV sympathie oogstte.

Acht minuten voor het eindsignaal viel de tweede treffer, een geplaatste bal van jeugdspeler Christos Ibrahim. Verder kwam IJsselmeervogels niet in hun eerste duel na 7 maart. De Vogels vervolgen hun oefencampagne en TOV gaat lakker nagenieten van het goede spel.

door Martin Hoogendoorn