[BAARN] Voetbalvereniging TOV laat het voetbalseizoen voortduren deze zomer. Er wordt sinds de versoepelingen van de coronamaatregelen weer volop doorgetraind en er zijn tal van activiteiten voor de Baarnse jeugd en de senioren. Sinds vandaag is ook de nieuwe website in de lucht. Een slagvaardige start van het nieuwe bestuur van de club.

Onlangs werd bekend dat TOV een nieuw voorzittersduo heeft, na een lange zoektocht, en dat vier bestuursleden het bestaande viertal zijn komen versterken. De nieuwe, brede, equipe ging met veel elan aan de slag om een aantrekkelijk programma samen te stellen voor de zomermaanden. Zomermaanden waarin het coronavirus steeds minder belemmeringen gaat vormen. Zo mag de kantine weer open vanaf 1 juli, vandaag dus.

BARBECUE Voor de senioren die het sociale leven op de club gemist hebben is er op zaterdagmiddag 11 juli een borrel met barbecue. Hier kunnen gezien de anderhalve meter maatregel circa honderd leden aan deelnemen. ,,De afgelopen maanden hebben we op de zaterdagen goed ons best kunnen doen voor de jeugd en we vonden het nu tijd om voor de senioren ook iets te organiseren", zegt Stephan de Vreede hierover. Hij heeft met Martijn Geurts de voorzittershamer opgepakt.

MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID De jeugd kan al een tijdje elke zaterdagochtend voetballen met muziek. Dit is een vrije inloopochtend voor alle jeugd in Baarn. Er wordt goed gebruik van gemaakt want wekelijks dartelen er ruim honderd kinderen met een bal over het hoofdveld van de club. De Vreede: ,,We willen in deze uitzonderlijke tijden een vereniging zijn voor iedereen. TOV ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om voor alle inwoners van Baarn en omstreken, zonder enige verplichting, sportiviteit en ontspanning te bieden tijdens deze zomer waarin veel mensen niet op vakantie gaan vanwege de coronacrisis."

Op 31 juli wordt de FIFA Skillday 2020 georganiseerd. Hierbij zijn alle bekende skillgames uit het FIFA spel op het hoofdveld (veld 1) uitgezet. De jeugd kan op 17 en 18 augustus overnachten op de club. tijdens dit TOV-kamp wordt er uiteraard gevoetbald, spelletjes gespeeld en samen gegeten. Ook wordt samen met de gemeente gewerkt aan een Baarnse sportweek voor alle lokale jeugd tussen 24 en 28 augustus.

ZES TEGEN ZES De 18-plussers komen ook aan hun trekken. Zo zijn er vanaf 7 augustus drie achtereenvolgende vrijdagavonden een pokertoernooi, een pubquiz en een klaverjastoernooi. Op 28 augustus is er een Zomeravondtoernooi (voetbalteams van zes tegen zes) om een bokaal. Ook hiervoor geldt een open inschrijving, iedereen uit Baarn en omstreken is welkom.

En dan is de voorbereiding voor het seizoen 2020-2021 alweer in volle gang en kan er naar verwachting in september weer gewoon worden gevoetbald. TOV 1 komt dan uit in de derde klasse op zaterdag, onder leiding van de Spakenburgse trainer Henk van Zoeren. Hij wordt volgens planning halverwege het seizoen opgevolgd door zijn huidige assistent, Maurice van der Wilt.