Opnieuw kwam er een jong proftalent naar Baarn als 'gasttrainer' woensdagmiddag: de 17-jarige Eja Dakriet die speelt in Ajax O18. Zijn trainers bij Ajax zijn John Heitinga en Gerald Vanenburg. De rechter verdediger begon met voetballen bij Victoria toen hij 6 jaar was. Daar heeft hij getraind onder Hendrin Khandan, de huidige hoofd jeugdtrainer van sv Baarn. Ze hebben altijd contact met elkaar gehouden en in de afgelopen maanden, toen er niet collectief getraind kon worden bij Ajax, heeft Hendrin gezorgd dat Eja 'in vorm' kon blijven. Als personal trainer zorgde Hendrin dus voor een aangepast trainingsprogramma voor het Ajax-talent.

Toen bekend werd dat deze jeugdspeler op uitnodiging van Hendrin naar Baarn zou komen voor een clinic, bleek dat als een enorme magneet op de jeugd van Baarn te werken. Liefst 140 kinderen kwamen naar de open training van gasttrainer Dakriet. Dat waren natuurlijk leden van sv Baarn, maar ook kinderen die nog geen lid zijn van de club. Vooral dat laatste is eigenlijk ook het doel van alle open trainingen die de hele maand juni dagelijks gehouden worden: kinderen die nog niet bij sv Baarn voetballen, kunnen kennis maken met de voetbalsport en met de vereniging.

VERFIJNDE TECHNIEK Met een lekker muziekje uit de speakers werden in groepjes allerlei verschillende schiet-, dribbel-, en passoefeningen afgewerkt in een groot opgezet circuit. Elke groep werd begeleid door een assistent-jeugdtrainer van sv Baarn. Op het veld toonde Eja Dakriet zijn verfijnde techniek en deed hij volop en serieus mee met de onderlinge partijtjes. ,,Geweldig om te zien hoe hij met de kids omging, heel positief, vriendelijk en open”, aldus een enthousiaste Hendrin Khandan.

In een heerlijk zomers zonnetje beleefden de kinderen een fantastische middag. Aan het eind van de sessie, toen alle spelertjes met rode koppies van de inspanningen op het veld konden uitrusten, mochten vragen gesteld worden aan de jonge Ajacied. Op de vraag wat zijn favoriete trucjes zijn, antwoordde hij: ,,Ik heb er eigenlijk twee: de Zidane en de schaar.” Er ging een gejuich van herkenning op want die trucjes mogen de spelertjes elk week oefenen bij Hendrin! Vervolgens liet Eja nog even zien hoe hij deze trucjes doet. ,,Blijf oefenen jongens, dan leer je het vanzelf.”

BLIJE GEZICHTEN Onder toeziend oog van de vele ouders die keurig achter het hek op de parkeerplaats bleven, mocht Dakriet tenslotte nog heel veel handtekeningen uitdelen. Op de shirts, op de armen en op de uitgedeelde flyers van het Zomer Voetbalkamp. Zo werd deze middag afgesloten met een onuitwisbare herinnering voor de jonge spelertjes.

Hendrin Khandan kijkt samen met collega hoofd jeugdtrainer Rik van der Horst terug op een geweldige middag, zowel voor de kinderen als voor de vereniging. ,,Alles liep vlekkeloos. Veel kinderen, veel blije gezichten, daar mogen we trots op zijn. Mijn dank gaat uit naar alle assistent trainers die het voortreffelijk deden in de organisatie en natuurlijk aan Eja Dakriet. Die jongen heeft een fantastisch karakter en is een geweldige vent. Heel fijn dat hij er was.”

Maandag 22 juni was er weer een gasttrainer die clinics komt geven bij SV Baarn. Gisteren kwam wederom een oude bekende terug op de club: Danny van den Meiracker. Hij speelde in de jeugd bij sv Baarn en momenteel staat centrumspits Van den Meiracker onder contract bij IJsselmeervogels.