SPORTIVUN Sportivun is een initiatief van het Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS). Het NBSS stimuleert en professionaliseert sport in Nederland en het organiseren van sportkampen (voetbal, tennis, multi-sport en 'Bobo vakantiekamp') is daar onderdeel van.

ATLETIEKKAMP Het atletiekkamp werd onder andere begeleid door Bas van der Vuurst. Hij is werkzaam bij Sportivun en atletiektrainer bij de BAV. Er waren 14 enthousiaste kinderen aanwezig. Van der Vuurst: ,,Veel kinderen zitten op een atletiekclub. Sommigen op de BAV, maar ook veel uit de regio." Ook kinderen zonder atletiekervaring waren meer dan welkom: ,,We hadden ook voetballers en tennissers en ze vonden het hartstikke leuk." De kinderen zijn tussen de 7 en 16 jaar en ze waren erg fanatiek. ,,Het was heel gezellig en het was mooi weer, op een paar kleine buitjes na. Helemaal top dus", zegt Bas van der Vuurst enthousiast.

ACTIVITEITEN Alle atletiekonderdelen kwamen tijdens het kamp voorbij: verspringen, discuswerpen, hoogspringen, speerwerpen, poolstokhoogspringen en een meerkamp. ,,We hebben ook op woensdag een 'fundag' gehouden, zodat ze even bij konden komen, vijf dagen achter elkaar sporten is natuurlijk heel veel", vertelt Van der Vuurst. Naast de atletiekonderdelen werden er ook veel spelletjes tussendoor gedaan, die vaak op een speelse manier met atletiek te maken hadden. Ook waren er wateractiviteiten op de dagen dat het lekker weer was.

Vanwege corona bleven de kinderen niet slapen, ze werden elke dag naar de atletiekclub gebracht om 09.00 uur en ze werden weer opgehaald om 17.00 uur. ,,We hielden ons goed aan de voorschriften. We hebben goed gelet op desinfecteren en handen wassen." Van der Vuurst vertelt dat hij het idee heeft dat er misschien nog meer deelnemers zouden zijn als corona er niet was geweest: ,,Ik merk dat er toch wel veel ouders zijn die hun kind hier niet heensturen, door angst voor corona. Het is in deze tijd natuurlijk moeilijk om te beslissen wat wel en niet kan." Al met al was het kamp volgens Bas van der Vuurst een succes: ,,Volgend jaar organiseren we het weer, dus ik wil iedereen uitnodigen om zich op te geven!"

door Suzanne Vink