Eén van de hoogtepunten was het bezoek van international Roel Bovendeert maandag. De speler van landskampioen Bloemendaal leidde oefenvormen en beantwoordde vragen.

Al sinds 2008 is Sport Ways twee keer per seizoen te gast bij de BMHV. De door de hockeybond goedgekeurde kamporganisatie verzorgt een gevarieerd, op maat gesneden driedaagse. De BMHV stelt haar accommodatie beschikbaar. Namens de club verzorgt alleskunner Allard Jiskoot de catering.

Na een gezamenlijk warming up werden de jonge deelnemers verdeeld in drie groepen, die elk een programma voorgeschoteld kregen en dat super enthousiast afwerkte. Van sticks werd een toren gemaakt. In polonaise werd van achter naar voren gelopen. Ballen werden van start naar finish gebracht. Doelpunten maken, De verste goal werd gescoord.

Het thema was de onderwaterwereld. Nagedaan werden een schildpad, dolfijn, haai, krab, krokodil en schelp. Gelaagd werd op een schatkist, waarvan Romina de codezin bezat. Op een opblaasveld werden partijtjes gespeeld. Alle jonge hockey-fanatiekelingen, spelers en goalies, kregen leuke, vernieuwende en fanatieke trainingen af te werken. De groepen waren op leeftijd samengesteld.

De professionele trainers wisten de kinderen van begin tot eind te boeien. De trainingen waren gevarieerd, speels en leerzaam. Aan het einde van elke dag speelden de kinderen inling tussen hockeytraining en social athletic skils bleef de spanningsboog gespannen. Het weer werkte mee, droeg bij aan het succes van de driedaagse.


door Martin Hoogendoorn