[BAARN] Vier enorme roadblocks liggen voor een monumentale woning aan de Hoofdstraat in het centrum. De betonnen blokken zijn van hetzelfde formaat die een ingang naar het Laanplein, ter hoogte van de oude Aldi, voor de helft blokkeren.

PROEF De wegversperring stond niet in de gemeentelijke stukken en was niet aangekondigd. Op de sociale media regent het reacties. Volgens een gemeentelijk woordvoerder gaat het om een proef om vrachtwagens en andere grote voertuigen te weren. Die zouden ondanks een verbod daar toch regelmatig staan.

Schuin tegenover de huizen ligt een Coop supermarkt met een eigen parkeerplaats. Daar is het wat moeilijk manoeuvreren voor grote wagens.

VUILNISWAGEN Een ander verhaal is dat steevast elke morgen vuilniswagens van de RMN daar stoppen voor een gratis kopje koffie en een broodje bij de winkel. De blokken zouden een maand blijven liggen om het effect te meten, daarna zou er een definitieve oplossing moeten komen.

Op de sociale media wordt opgemerkt dat de roadblocks in andere gemeenten tot gevaarlijke situaties hebben geleid, met name voor fietsers. Vooral in het donker zouden ze gevaarlijk zijn. Ook zou het geen aanblik zijn voor Vorstelijke Baarn.

Dat vindt ook fractievoorzitter Rik van Hardeveld van het CDA. Hij twittert: 'Deze betonblokken zouden in Aleppo niet misstaan (maar daar is een burgeroorlog gaande)'.

De fotograaf ziet een mooi proefstrookje voor inparkeren ontstaan, maar of dat de bedoeling is?

door Eugene Leenders