PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Baarn

Bestuur Stichting Intocht St. Nicolaas Baarn overvallen door motie

Politiek
Foto: Roeland de Bruyn
25 jun 2020, 13:24
Wouter Eijbaard ontving vorig jaar de Baarnse vrijwilligersprijs uit handen van burgemeester Mart Röell voor Stichting Intocht St. Nicolaas Baarn.
Wouter Eijbaard ontving vorig jaar de Baarnse vrijwilligersprijs uit handen van burgemeester Mart Röell voor Stichting Intocht St. Nicolaas Baarn.
BAARN

,,Wat me het meest verbaast, is dat drie partijen een motie hebben ingediend zonder met ons te overleggen." Voorzitter Wouter Eijbaard van de stichting Intocht St. Nicolaas Baarn is duidelijk overvallen door de motie die woensdagavond is ingediend door PvdA, BOP en GroenLinks over het uiterlijk van Zwarte Piet in Baarn. Belangrijkste punt van de motie is dat de indieners willen dat het Baarnse college van burgemeester en wethouders overlegt met het stichtingsbestuur om vanaf de komende intocht af te zien van de inzet van Zwarte Piet. De motie werd met 1 stem verschil aangenomen. De toevoeging dat het handhaven van Zwarte Piet gevolgen moet hebben voor de subsidie aan het St. Nicolaascomité, haalde het niet.

Het intochtscomité, onder leiding van Wouter Eijbaard, worstelt al jaren met het uiterlijk van Zwarte Piet. Het bestuur wil niet doof zijn voor geluiden uit de maatschappij. ,,We zijn afgelopen jaar begonnen het uiterlijk van Zwarte Piet een beetje te veranderen door de jongste pietjes, de pieten van de toekomst, niet meer zwart te maken. Dit ja..

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie