In maart vond het inloopcafé plaats in Dorsthuys Demmers in Baarn en deze tweede editie zou in Soest worden gehouden worden. Aangezien de coronamaatregelen het niet mogelijk maken om een live inloopcafé te laten plaatsvinden, heeft de organisatie besloten er een telefonisch spreekuur van te maken.

Vragen en suggesties kunnen, onder vermelding van 'Inloopcafé Paleis Soestdijk' vóór 29 april gemaild worden naar info@paleissoestdijk.nl. Op 30 april zullen inzenders dan tussen 18.00 en 20.00 uur worden gebeld om over dat specifieke onderwerp in gesprek te gaan. Voor meer algemene informatie over de plannen voor Paleis Soestdijk en de antwoorden op veel gestelde vragen zie www.paleissoestdijk.nl.

In deze periode waarin wij allen als gevolg van de corona maatregelen veel thuis zijn en die anderzijds ook gekenmerkt wordt door nationale hoogtepunten als Koningsdag en Bevrijdingsfestiviteiten, is team Paleis Soestdijk een sympathieke foto actie gestart. De paleisorganisatie roept lezers op om een foto van hun mooiste herinnering aan Paleis Soestdijk met hen te delen. Dit kan een herinnering zijn van 30 jaar geleden maar kan ook vorig jaar hebben plaatsgevonden, bijvoorbeeld tijdens een diner van de Maaltuin of het Concours d'Elegance dat op het landgoed plaatsvond. Via de sociale media van Paleis Soestdijk zullen deze foto's worden gedeeld en de leukste foto's en verhalen worden misschien gepubliceerd in de lokale kranten. Uw foto en herinnering daarbij kunt u liefst vóór 30 april mailen naar info@paleissoestdijk.nl, onder vermelding van 'Herinnering Paleis Soestdijk'.

Op maandag 27 april wordt er op tv veel aandacht besteed aan Paleis Soestdijk. Op NPO 1, om 16.40 uur in het programma Max Ouderenjournaal een bijzondere rondleiding op het landgoed van Paleis Soestdijk door Paul Rem, conservator van Paleis Het Loo. Hij kent het paleis als geen ander en kan geweldig vertellen over de geschiedenis en de verhalen van Paleis Soestdijk.

In het programma Tijd voor Max, is Maya Meijer-Bergmans, eigenaar van Paleis Soestdijk, te gast. Zij vertelt over de herbestemming van Paleis Soestdijk, ook op NPO1 om 17.10 uur.