VRIJDAG 24 JUNI

De wekker gaat om 07:30 uur. Eerst een uur leren voor het motor theorie-examen wat ik maandag ga afleggen. Het blijkt nog best lastig allemaal, de proefexamens die ik doe blijken net niet succesvol, dat gaat nog wat worden.

Om 09:00 uur start ik met een administratief uurtje bij mijn bedrijf Audivio in Bunschoten. Op de agenda vooral de terugbetaling van belastinguitstel. Onze markt heeft vanaf maart tot en met mei grotendeels stilgelegen. We waren genoodzaakt om gebruik te maken van de uitstekende overheidssteun. Die bestaat onder andere uit belastinguitstel, maar moet wel terugbetaald worden.

Audivio heeft de afgelopen maanden een snelle transformatie doorgemaakt, van allround audiovisueel bedrijf, naar een specialist op gebied van livestreaming en hybride events. Dit laatste betekend dat een deel van bezoekers fysiek aanwezig is bij een bijeenkomst, en dat een ander deel dit vanaf huis of kantoor bijwoont. Wij beschikken over de kennis en technieken om dit mogelijk te maken. De afgelopen weken hebben we veel aanvragen binnengekregen zonder dat we hebben geadverteerd. Nu wordt het tijd voor een goed communicatieplan. ’s Middags een brainstorm met een deskundige. Dinsdag staat een interview sessie op stapel met Kevin van den Berg.

‘s Middags ligt de plattegrond van het Malieveld in Den Haag voor mijn neus. Een klant wil enkele dagen voor Prinsjesdag daar een bijeenkomst houden. Gezien de gevoeligheid kan ik hier (nog) niets over vertellen, maar het betreft een fysieke bijeenkomst waar veel mensen samen gaan komen, die zich aan de 1,5 meter regel moeten houden, wat voor ons weer leuke uitdagingen geeft.

Daarna nog een overleg met collega Dennis over hoe we onze vaste freelancers kunnen omscholen van allround technicus naar Livestream technicus. Vanwege de vele livestream opdrachten in september tot en met december hebben we extra krachten nodig. We zitten op één lijn, we gaan dit plan komende dagen verder uitwerken.

Om 17:00 uur rij ik naar huis waar mijn kinderen Yves en Enique dan ook net aankomen. Op mijn oproep wie wil gaan koken wordt niet bijster enthousiast gereageerd. We besluiten om chinees te gaan halen!

De avond is gezinsavond, en kijken we een komische B film: Anaconda. Dochterlief vindt het toch maar niks en duikt in haar boek.

ZATERDAG 25 JULI

7:30 gaat de wekker, maar ik besluit geheel tegen mijn gewoonte in om te blijven liggen en de training met mijn hardloopmaatjes bij de BAV over te slaan. Normaal gesproken een heerlijke start van het weekend is, maar ik heb te onrustig geslapen. Een uurtje later toch aan de slag. Met dochter Enique nog wat boodschappen gaan doen voor onze vakantie, die over ruim 2,5 weken gaat beginnen.

Om 16:00 uur afgesproken met goede vriendin en collega-ondernemer Doriene bij Demmers op de Brink. Zij is eigenaar van Fytaal. Zoals altijd veel te bespreken en de tijd vliegt om. We besluiten de dag af te sluiten met een etentje samen met mijn beide kinderen bij Eemlust. Zoals altijd goed verzorgd, een mooie afsluiting van een heerlijke relaxte dag!

ZONDAG 26 JULI

Geen wekker, om 9:15 wakker geworden, wat een heerlijkheid! Vandaag is het 150 dagen geleden dat ik samen met vriend/ hardloopmaat Wim stopte met alcohol drinken. Dit begon met de jaarlijkse IkPas periode van een maand, maar vanwege corona besloten we samen spontaan om voorlopig niet te drinken. Lichamelijk heb ik er weinig van gemerkt, geestelijk des te meer. Het heeft me geholpen om snelle en goede beslissingen te nemen voor mijn bedrijf. Maar 150 dagen later, en zeker met het mooie weer, zou een goed glas rosé wel weer smaken!

‘s Middag contact met KLM over onze voorgenomen reis naar Curaçao over 2 weken. In januari had ik een reis gepland om met mijn kinderen naar Zuid-Afrika te gaan. Na de speech van Mark Rutte, waarin hij het perspectief aangaf voor de vakantieperiode, is het idee gerezen om de reis om te boeken naar Curaçao, deze bestemming is vooralsnog “geel”. Curaçao stelt wel een coronatest verplicht, deze kan in Baarn gedaan worden op de Hermesweg.

De middag verloopt rustig. Om 17:00 uur gaan de kinderen naar hun moeder, en nemen we voor 2 weken afscheid, vanwege hun vakantie met elkaar.

MAANDAG 27 JULI

Vroeg op, een laatste duik in de lesstof voor het theorie-examen wat ik om 11.00 uur moet doen. Van de twee proefexamens haal ik er één. De spanning stijg! Ruim op tijd rijd ik richting de examenlocatie in Rijswijk, en meld me aan. Ook daar is uiteraard een strikt corona protocol, met schone handen betreed ik het examenlokaal. Het examen blijkt makkelijker dan ik had verwacht, het motor theorie diploma is in de pocket! Op de terugweg bel ik direct met de motor rijschool en leg de praktijklessen vast.

Begin van de middag een online demo van een livestream portal. Een hybride evenement betekent dat een deel van de bezoekers fysiek aanwezig zal zijn, zij zitten dus in de zaal, en een deel zal de bijeenkomst zal de bijeenkomst online kunnen volgen. Ik beschik over diverse livestream systemen, maar ik krijg veel vragen voor uitgebreidere oplossingen. Bijvoorbeeld dat online bezoekers welkom geheten worden in een ontvangstruimte, elkaar online kunnen ontmoeten, een sponsor zich kan profileren, en nog veel meer. Inmiddels zijn er meerdere aanbieders die dit hebben ontwikkeld, en zij bieden zich massaal bij ons aan.

In de avond heb ik een ontmoeting met vriend Wim, bij Eemlust, na al die maanden proosten met een echt glas wijn, op het leven. Het is de geboortedag van mijn overleden moeder, wat de borrel extra speciaal maakt.

DINSDAG 28 JULI

Vandaag aan de lopende band gasten bij Audivio, we hebben een opnamedag in Studio Audivio. Een paar maanden geleden heb ik het idee bedacht om een studio in onze bedrijfshal in te richten, met onder andere greenscreen techniek, goede belichting en geluid, om livestreams en webinars te gaan verzorgen voor onze klanten. Inmiddels hebben we diverse leuke gasten mogen ontvangen, waaronder het Baarns Ondernemers Netwerk, en de Rabobank.
Tijdens een online meeting van het evenementen professional netwerk ZEPnl, waar ik lid van ben, heb ik het idee geopperd om onze studio beschikbaar te stellen aan ZEP leden om een zichtbaarheids video op te nemen. Voor ons is het nu even rustig en hebben we de tijd om mijn vakcollega’s te helpen en te ontmoeten. Het blijkt een schot in de roos, alle gasten zijn enthousiast, en het leidt direct tot een paar mooie offerte aanvragen. In de middag bericht van de Gemeente Amersfoort.Zij willen met ons in zee voor een groot hybride evenement wat ze in september gaan organiseren. Audivio gaat de complete techniek verzorgen. Ik stuur burgemeester Mark Röell en griffier Nelleke Both van de gemeente Baarn een appje. Van hen kreeg ik de kans om in juni en juli de raadsvergaderingen live te streamen. Vooral rond het hele dossier Soestdijk, waarbij de raad uitweek naar restaurant Groot Kievitsdal, een flinke klus. Het spreekt zich rond. Naast Amersfoort heeft ook Nijkerk zich al gemeld. Krijg snel sympathieke berichtjes terug. Leuk dat dit in onze gemeente zo kan! Voor vrijdag heb ik nog een uitdaging, we zijn partner van Eemlust met hun VriMiBo’s (vrijdag middag borrels) met geluid en dj-apparatuur, maar vanwege de vakantie van mede organisator/ top DJ Hilco Slik hebben we een vervanger nodig. Iedereen lijkt op vakantie of elders geboekt te zijn, maar we lossen het op.

WOENSDAG 29 JULI

De afgelopen maanden zijn vrij stressvol geweest. Ik werk al een tijdje aan mijn ontspanning. Een paar weken geleden kennis gemaakt met Yoga bij Fytaal op de woensdagochtenden. Mijn beeld van Yoga bleek er nogal naast te zitten, het is ontspannend. Daarnaast is het goed voor je “Core”, als hardloper kan je hier niet genoeg aan werken. Helemaal zen ga ik weer naar huis.

Onderweg naar Audivio een telefoontje met de bevestiging dat een opdracht de volgende dag doorgaat. Het betreft het verzorgen van livestreamtechniek, geluidsversterking, grote schermen voor een vakbonds bijeenkomst bij Wehkamp. Onder anderen de FNV is al jarenlang klant, met name vanwege onze flexibiliteit en creativiteit. Vanuit de auto geef ik telefonisch instructies aan mijn collega’s, zodat de voorbereidingen in gang gezet kunnen worden. Om 11:30 een afspraak met Kevin van den Berg. Hij reageerde enthousiast op de vraag mij te interviewen in Studio Audivio. Kevin en ik kennen elkaar al jaren, maar vooral de afgelopen maanden is de samenwerking geïntensiveerd met alle Muziek Express optredens die we verzorgden bij de Baarnse verzorgingstehuizen.
Na het voorbereidingsgesprek staat het “pitch video” binnen enkele takes op de harde schijf. De tweede helft van de middag diverse telefoongesprekken met klanten en een potentiële stagiair voor het komende half jaar. Daarna naar huis om te eten en de woensdagavond hardloop training.

DONDERDAG 30 JULI

Endelijk weer eens naar het strand. Eerst nog een telefonisch intakegesprek met een potentieel nieuwe klant, deze organisatie wil een reeds gepland evenement hybride maken. Volgens mij hebben we een goede klik. Om 10:30 pik ik een dierbare kennis op en gaat het snel richting Schevingen. Een uurtje later verbazen we ons over de relatieve rust op deze mooie dag én over de goede social distance die over het algemeen aangehouden wordt, het kan dus wel. We lachen hebben diepgaande gesprekken en sluiten een heerlijke stranddag af met een drankje op de Pier. De zon zacht langzaam in de Noordzee.

We heffen het glas. De coronacrisis maakte me onzeker en creatief tegelijk. We gaan het redden, met hard werken, maar dat hindert niet. Met een beetje geluk komen we er sterker uit.

door Eugene Leenders

Baarnsche Courant
Foto: Baarnsche Courant
Audivio werd vol geraakt door de corona, maar er gloort 'hybride' hoop.