PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Baarn

Natte voeten en brandende billen

Natuur en milieu
Foto: Caspar Huurdeman
22 mrt 2021, 14:00
Wethouder Vissers spendeerde zaterdag twee uur van haar vrije tijd om zwerfafval te rapen. Waarbij ze zichzelf niet spaarde.
Wethouder Vissers spendeerde zaterdag twee uur van haar vrije tijd om zwerfafval te rapen. Waarbij ze zichzelf niet spaarde.
BAARN

De Carpoolplaats van Rijkswaterstaat aan de Oude Amsterdamsestraatweg was zaterdag het decor van een zwerfafvalactie. Dat gebeurde in het kader van de ‘Landelijke opschoondag’. In tal van gemeenten organiseert de Stichting Nederland Schoon elke derde zaterdag in maart deze grote voorjaarsschoonmaak. Gewapend met grijpers vulden wethouder Vissers en Baarnaars Adriaan Voeten en Gerda Aalbers in korte tijd drie grote zakken met zwerfvuil. Dat de Bermbrigade goed opruimt, was te merken. Omdat er weinig zwerfafval aan de Biltseweg lag, werd de actie verplaatst naar de Carpoolplaats.

Wethouder Jannelies Vissers had Adriaan Voeten vorige week na een werkbezoek gevraagd samen zwerfvuil op te ruimen langs de Biltseweg. Alhoewel de landelijke opruimdag een initiatief is van de verpakkingsindustrie, zegt Voeten het toch belangrijk genoeg te vinden om mee te doen. Ook Gerda Aalbers deed mee. Zo’n zwerfvuilopruimactie is belangrijk..

Deel dit artikel via:
advertentie