PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Baarn

Een smaakmuseum om op te eten

Activiteiten
Foto: Charlotte Visser
9 sep 2021, 11:30
Creative Chef Jasper Udink ten Cate.
Creative Chef Jasper Udink ten Cate.
BAARN

Jasper Udink ten Cate is deze week druk in Milaan. Hij is er met zijn levensechte modellen van stillevens van oude Hollandse meesters. De kunstwerken zijn gebaseerd op originele schilderijen uit de collectie van het Centraal Museum. Zo wordt een stilleven met vruchten, noten en kaas nagebouwd, met echte producten. Wie het werk nadert, ruikt meteen de sterke geur van kaas.

Zaterdag en zondag is hij terug in Nederland en serveert een hele bijzondere zomerlunch in zijn achtertuin, de kwekerij van Paleis Soestdijk. Udink ten Cate is niet onder één noemer te vangen; kunstenaar, designer, kok, muzikant. Als ‘the creative chef’ wil hij dat mensen eten als een belevenis ervaren. Dus er hoort een verhaal bij of een perfor..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie