De wedstrijd SV Baarn - Wasmeer uit Hilversum begon een kwartier later dan de bedoeling.
De Hilversummers waren zonder kleding afgereisd naar Baarn.
De wedstrijd SV Baarn - Wasmeer uit Hilversum begon een kwartier later dan de bedoeling. De Hilversummers waren zonder kleding afgereisd naar Baarn. Caspar Huurdeman

Baarn en Wasmeer in evenwicht, trainer Khandan mikt op lijfsbehoud

4 oktober 2022 om 12:54 Voetbal

BAARN Na een nipte nederlaag vorige week heeft SV Baarn het eerste punt behaald in het nieuwe seizoen. Op eigen veld werd het sterke Wasmeer met 1-1 bedwongen.

De nieuwe hoofdtrainer Hendrin Khandan bouwt aan een team dat goed moet kunnen meedraaien in de derde klasse C. Pas na circa vijf wedstrijden denkt hij een beter beeld te hebben van de krachtsverhoudingen in de competitie. Maar op basis van de eerste twee duels en de samenstelling van zijn spelersgroep acht hij handhaving een haalbare doelstelling. Dat betekent dat Baarn moet zien weg te blijven bij de onderste zes van de ranglijst. Met nieuwe indelingen door de KNVB op komst degraderen dit seizoen drie teams rechtstreeks terwijl er ook nog drie nacompetitie moeten spelen.

Khandan zag zijn aanvoerder Joris Korndewal zaterdag uitblinken. ,,Hij scoort altijd een voldoende maar ditmaal was het wel een 9”, zei hij. ,,Hij leest het spel uitstekend en coacht zijn teamgenoten zo goed. Hij is echt mijn verlengstuk in het veld.”

De wedstrijd begon wat later omdat de Hilversummers hun tas met wedstrijdkleding waren vergeten. In het veld waren beide teams aan elkaar gewaagd. Baarn kwam na een klein half uur spelen op voorsprong door een mooie treffer van Daan van Urk. Vanaf de linkerflank mikte hij de bal in de bovenhoek.

Kort voor het rustsignaal moest centrale verdediger Matthijs van Hussen even naar de kant om een kapotte voetbalschoen te vervangen. En juist op dat moment vloog een hoge voorzet de Baarnse doelmond in en wist een Hilversummer met zijn hoofd de bal in het net te plaatsen. De lengte van Van Hussen werd gemist.

In de tweede helft kreeg Wasmeer geleidelijk de overhand en Baarn zakte steeds meer in op eigen helft. Toch was de thuisploeg dichtbij een voorsprong. De vrije trap van Nanna Calf spatte uiteen op de paal.

Toen verdediger Steph van Hoffe van SV Baarn zijn tweede gele kaart zag en moest inrukken, werd het een kwestie van het punt koesteren. De slotfase leverde nog wat hachelijke momenten op. Keeper Tim van Loon redde bij een scrimmage vlak voor zijn doel. Trainer Khandan kon goed leven met de uitslag. 

door Hans Veltmeijer     

Aanvaller Barry Klaasen Bos (rechts) van SV Baarn was zaterdag tegen Wasmeer  steeds dreigend, maar wist ditmaal niet te scoren.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie