Het interieur van het gerenoveerde, monumentale pakhuis
Het interieur van het gerenoveerde, monumentale pakhuis Peter van Kessel

Bergplaats voor inboedels wordt eigentijds communicatiebureau De mooiste werkplek van Baarn

28 november 2019 om 13:29 Uitderegio Deel je nieuws

“Een pakhuis, midden in het dorp? Je moet je vergissen.” Dat is de reactie die het team van Reach Communications in de eerste weken na de verhuizing met regelmaat kreeg. Ook van mensen die midden in Baarn wonen. En toch staat ‘ie er werkelijk, de ‘bergplaats voor inboedels’. De bovenste etage, waar Reach is gevestigd, torent fier uit boven alle omliggende panden in het centrum van Baarn.

Rond 1910 werd het bijzondere pand gebouwd voor het verhuis- en transportbedrijf van de gebroeders Van der Heiden. De eerste eigenaren gebruikten het gebouw om goederen op te slaan. In die tijd werden vanuit het pand ook complete inboedels verkocht. Tussen 1926 en 1930 was in het pand een filiaal gevestigd van het expeditiebedrijf J. van der Woord en later ging het pakhuis samen met alle bijgebouwen over in handen van de familie Witteveen. Opnieuw een verhuisbedrijf, waarvan de derde generatie nog altijd actief is.

Door de jaren heen is het pakhuis diverse keren bedreigd door sloop. Die tijden zijn voorbij sinds het pand – terecht – wordt gezien als industrieel erfgoed en een monumentenstatus heeft gekregen.

Zit het communicatieteam van Reach dan tussen de verhuisdozen en stoffige inboedels? Nee, tegenwoordig is de Nieuwstraat 5B 6 een van de gaafste werkplekken voor creatieven in Baarn. Misschien wel dé gaafste. Redacteuren, designers en strategen halen dagelijks volop inspiratie uit hun werkomgeving.

Lijkt het je wat, een toffe werkplek in hartje Baarn? Er is in het fraaie pakhuis ruimte voor creatieve zzp’ers die raakvlakken hebben met strategische communicatie. Neem een kijkje op https://www.reachcommunications.nl/de-mooiste-werkplek-van-baarn/ als je meer wilt weten.

De 'bergplaats voor inboedels' aan de Nieuwstraat in Baarn
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie