Wintertuin Experience verzorgt zaterdagmiddag een gratis rondwandeling in het Cantonspark met Frank Muyser.
Wintertuin Experience verzorgt zaterdagmiddag een gratis rondwandeling in het Cantonspark met Frank Muyser. Wintertuin Experience

Rondwandeling door Cantonspark met Frank Muyser

5 augustus 2019 om 10:33 Uit-cultuur/nieuws

BAARN Wintertuin Experience verzorgt zaterdagmiddag 10 augustus een gratis rondwandeling in het Cantonspark met Frank Muyser. Het unieke botanische park herbergt naast bijzondere bomen en planten ook een eeuw aan verhalen. Wintertuin Experience wil die verhalen, herinneringen en avonturen een platform geven, en ze laten herbeleven op de plek waar ze zich hebben afgespeeld.

Frank Muyser was zoon van de hortulanus en beleefde zijn jeugd in het Cantonspark. In de rondwandeling van 1 à 1,5 uur neemt hij bezoekers mee naar de plekken die voor hem belangrijk zijn geweest en waar hij nog vaak komt om de herinneringen leven te houden. Zijn verhalen gaan over zijn vriendenkring, het begin en ontstaan van zijn muziekleven (o.s. als gitarist van Les Baroques die repeteerden in de kassen in het park), de Colonade waar de as van zijn Engelse moeder uitgestrooid ligt en waar hij nog altijd met haar praat, en over de feesten in de schuur (tot ergernis van de buurt). Maar ook over de boomhut waar hij veel vertoefde (en uit is gevallen) en de schoolfeesten in het park waarbij de hele klas aanwezig was.

Zaterdagmiddag 10 augustus om 13.00 uur start op terras Wintertuin Experience.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie