Team De Bundeling met Harry Eichholtz, Bart Eichholtz en Merijn Corbeek (vlnr).
Team De Bundeling met Harry Eichholtz, Bart Eichholtz en Merijn Corbeek (vlnr). Privéfoto

De Bundeling winaar zakentoernooi tafeltennisvereniging Elan

25 januari 2023 om 09:27 Tafeltennis

BAARN Door het coronavirus kon tafeltennisvereniging Elan twee jaar geen zakentoernooi houden. In de fraaie accommodatie aan de Meester de Groothof werd afgelopen vrijdagavond de schade ingehaald. Twaalf teams streden tot in de late uurtjes om de grote wisselbeker, die na een spannende finale tegen Digital Power 2 door het team fysio De Bundeling onder aanvoering van Elan-coryfee Harry Eichholz op z’n sokken werd gewonnen. De organisatoren Rene Westerdijk en Eddy Uittenbogaard mochten op een zeer geslaagd sportfeest terugblikken.

Ieder team bestond uit drie spelers. Als eerste werd het bondslid geplaatst, die afhankelijk van de sterkte punten meekreeg. De nummers 1, 2 en 3 speelden een single. De nummers 2 en 3 de dubbel. De toernooileiding zorgden voor een interessante koppeling. Zo kwam Kooy & Sieben 1 achter de groene tafel uit met Bert Sieben en Johnny Kooij. Dick Brander, Bandy Sebok maar ook Rombout van Sonsbeek lieten zien het spelletje nog lang niet verleerd te zijn. Andere cracks waren de broers Brinkman, Herman Nijholt, Ed Uittenbogaard en René Westerdijk. Er was veel geoefend om beslagen ten ijs te komen.

Na de poulewedstrijden volgden de afvalpartijen. Gespeeld werd om twee games (tot de 11 punten).

Uiteindelijk drongen de Bundeling en Digital Power 2 door tot de finale, die door de Bundeling met overmacht werd gewonnen. In de kleine finale versloeg Wijnand autoservice Kooij & Sieben 2. Verder was de eindstand 5. Jenny van Dijk management project support, 6. Keune, 7. ONE Expertise, 8. Nijhof horeca solutions, 9. Digital Power 1, 10. Kooy & Sieben 1, 11. Underlined en 12. Bouwbedrijf Hartog. Eind december vindt het tweede zakentoernooi plaats.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie