Jeugdteam basketballers Break Stars kampioen

30 april 2018 om 15:04 Sport/sport

BAARN Na de zege van U10 vorige week speelde het jeugdteam U12 afgelopen zaterdag de beslissende wedstrijd. Het team moest het opnemen tegen de nummer 2 in het klassement: Almere Pioneers. Baarn startte flitsend met een 8-0 voorsprong in de eerste periode. In de 2e en 3e periode ging het gelijkmatiger op, terwijl in de 4e periode Almere zelfs vaker scoorde. Na 3 punten achter elkaar van de Pioneers, steeg de hartslag van de familieleden op de tribune, maar Break Stars bleef kansen creëren door breed te spelen en goed te passen, waardoor de voorsprong behouden bleef. Vlak voor rust scoorde Maaike van der Meent nog een mooie 3-punter waardoor de U12 vol vertrouwen de rust in ging.

U12 heeft afgelopen maanden elke dinsdag- en vrijdagavond getraind onder begeleiding van Arax Sarian. Dit wierp nu zijn vruchten af. In 5e t/m 8e periode na de rust was Baarn duidelijk sterker dan Almere. Zowel verdedigend als aanvallend werd er mooi basketbal gespeeld. Alle spelers waren, misschien gesterkt door de aankomende zege, in vorm. Nabil Almansouri was deze keer de topscoorder van de wedstrijd. Uiteindelijk liet het scorebord bij het fluitsignaal een overtuigende overwinning zien van 63-27. Het team van coach Arno Bosma sprong juichend in de lucht en het publiek op de tribune gaf een luid applaus aan de kersverse kampioenen.