Hockeyers verslaan Eelde

21 mei 2019 om 09:48 Sport

BAARN Ze kunnen niet meer degraderen of promoveren maar benaderen elke wedstrijd nog wel uiterst serieus. Daarom won heren 1 van de BMHV gisteren ook van het lastige Eelde, dankzij drie goals van Alexander van der Wiele.

Eelde strijdt nog om nacompetitie tegen degradatie uit de tweede klasse te ontlopen. En dat was te merken want de Groningers startten fanatiek aan de partij in Baarn. De thuisploeg moest achteruit en zag Eelde uit een afgeslagen strafcorner op voorsprong komen. De gelijkmaker kort voor de rust was een meevaller. Roeland van der Wiele bracht zijn broer Alexander in stelling die in de korte hoek raak sloeg.

Vol vertrouwen begon Baarn aan de tweede helft en trof daarin een tegenstander die vooral vocht maar niet meer goed hockeyde. Baarn kreeg grip op het spel en liep uit naar 3-1, door twee doelpunten van aanvoerder Alexander van der Wiele. Sebastiaan Peek gaf de assist voor de 2-1 en broertje Roeland was de aangever bij het derde doelpunt. In de slotfase scoorde Eelde vanuit een moeilijke hoek toch nog de aansluitingstreffer maar echt spannend werd het niet meer. Baarn stijgt naar de vijfde plek op de ranglijst.