Rob Boss (rechts vooraan) gaf het goede voorbeeld op bord  1.
Rob Boss (rechts vooraan) gaf het goede voorbeeld op bord 1. Ton Koekkoek

Baarns schaakviertal kampioen

7 april 2019 om 10:20 Sport

BAARN Afgelopen donderdag deden de schakers van het Baarnse viertal goede zaken in klasse 4b van de regionale SOS-competitie. In Amersfoort werd met 2,5 – 1,5 gewonnen van het viertal van Ons Genoegen. De uitslag van de naaste concurrent was van belang voor het mogelijke kampioenschap, maar die uitslag liet lang op zich wachten.

Zelfs met twee invallers lukte het om de zege binnen te slepen. Invaller Conrad Keijzer kwam op bord 4 na een te snelle zet een stuk achter en kon dat ondanks veel inzet niet meer goedmaken. Op bord 1 kwam Rob Boss echter heel goed te staan toen hij zijn beide torens op de 7e rij kon zetten. Met ondersteuning van zijn paarden duurde het niet eens zo lang voordat hij zijn tegenstander keurig mat zette.

Met een tussenstand van 1 – 1 en een betere stand voor invaller Ton Koekkoek op bord 2 leek het teamcaptain Henk Willemsen gerechtvaardigd om met zijn opponent op bord 3 remise overeen te komen, hoewel er in het eindspel met een pion meer misschien meer in had gezeten. Zo kwam de druk dus op bord 2 te liggen. Koekkoek was al vroeg in die partij op voorsprong gekomen door met een dubbele pionvork een loper tegen een pion te winnen. Toen hij later de dame en een pion van zijn Amersfoortse tegenstander ruilde voor twee lichte stukken was de partij eigenlijk gespeeld. Bovendien ging Koekkoeks tegenstander door zijn klok en was de winst dus binnen.

Met nog één wedstrijd te spelen, staat het Baarnse viertal nog steeds fier bovenaan. Pas vrijdagavond werd bekend dat de enige nog overgebleven concurrent – Doorn-Driebergen – tegen Rhenen niet verder was gekomen dan een 2 – 2 gelijkspel. Alleen bij winst had Doorn-Driebergen op de laatste speeldag nog langszij kunnen komen. Baarn kan dus nu al de festiviteiten gaan regelen, die bij het vieren van een kampioenschap passen!

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie