Blind Date is vrijdag 22 september te zien in Theater de Speeldoos.
Blind Date is vrijdag 22 september te zien in Theater de Speeldoos. Roy Beusker
ZOMERSERIE SPEELDOOS

Voorstellingen theaterseizoen 2022-2023 uitgelicht

16 augustus 2022 om 15:52 Podiumkunsten

BAARN Momenteel staan er even geen theatervoorstellingen en films op de planning, maar vanaf september kan het publiek weer genieten van voorstellingen voor jong en oud. De komende weken licht de Baarnsche Courant uit wat er in het nieuwe seizoen allemaal te beleven valt in Theater de Speeldoos, in de speciale vakantieserie Uitgelicht. In deze editie meer over de musicals van komend seizoen.

In het nieuwe seizoen staan er drie musicals voor volwassenen op het theaterprogramma van Theater de Speeldoos, die hieronder zullen worden toegelicht. Daarnaast kan het hele gezin in de kerstvakantie naar het theater voor Kruimeltje de familiemusical (6+)In de voorjaarsvakantie meren De Schippers van de Kameleon (6+) aan in het theater.

BLIND DATE (try-out) - BRIGITTE HEITZER, FREEK BARTELS EN SANNE FRANSSEN Blind Date is een nieuwe Nederlandse musical comedy voor iedereen die verliefd was, is, of het nog moet worden en steekt de draak met de ongelukken en fouten van blind dates. Een avond vol herkenbare situaties, gênante toestanden en bizarre omstandigheden.

Bob en Jenny zijn bijna wanhopig. Alle dates lopen in het honderd. De personen aan de andere kant van de tafel lijken in niets op de foto’s op hun Instagram account of blijken op Facebook alles aan elkaar te liegen. Beiden zijn op zoek naar iets echts. Maar is dat nog mogelijk? Om in tijden van Facebook en Instagram zonder enig vooroordeel op date te gaan? Daarbij doen mensen zich op social media vaak zoveel beter voor dan ze zijn, dat ze tijdens een date alleen maar ongelofelijk tegenvallen. Bob en Jenny gaan die uitdaging aan. Ze schrijven zich in op blinddate.nl en vanaf dat moment is alles een vraag.

OPVLIEGERS GIRLS ON FIRE (try-out) Na het overdonderende succes van de theatervoorstellingen Opvliegers, komen de vriendinnen Antje Monteiro, Joanne Telesford en Hilke Bierman met het leukste feel-good concert van het seizoen: Opvliegers Girls on Fire!

Een show vol bekende hits die élke vrouw kan meezingen zoals I’m Every Woman, Respect, Girls Just Wanna Have Fun en Telkens weer, afgewisseld met hun zeer herkenbare, persoonlijke, ontroerende en hilarische verhalen. Want hoe 50 zijn deze vrouwen eigenlijk? Hoe houden deze carrière moeders het vol in a men’s world? Hoelang kan Antje nog ontkennen dat ze in de overgang zit? Wat maakt Joanne zo’n hippe oma en is het waar dat Hilke worstelt met haar corrigerend ondergoed? Nooit gaven deze drie dames zich zo bloot. Deze dames zijn 50+ and still on fire, soms iets te veel… zet open dat raam!

CHECKPOINT CHARLIE (try-out) Op 13 augustus 1961 werden Oost- en West-Berlijn in één nacht verdeeld door prikkeldraad. In Checkpoint Charlie, met liedteksten van Stef Bos, volgen we Berlijners die van de ene op de andere dag vrienden en familie, kansen en mogelijkheden moeten missen, omdat ze niet meer welkom zijn in de andere helft van hun stad. De droom van de zangeres die op doorbreken staat, spat uiteen op het fonkelnieuwe prikkeldraad, terwijl de groenteman, haar vader, zijn waar verkoopt zoals altijd; hij is tevreden in de DDR. De slenterende grenswachter die helpt om het prikkeldraad te veranderen in beton begrijpt eigenlijk niet wat hij hier doet. Hij praat met de oma die haar pasgeboren kleinkind niet kan bezoeken vanwege de muur. Die andere kant van de muur: het westen, waar ook niet iedereen tevreden is. Want wat als je bent opgegroeid in het oosten, je je moeder moet missen en je hebt een man, een ambitieuze fotograaf, die niets van dit gemis begrijpt? En daar, bij het checkpoint, staat de Amerikaanse soldaat op wacht. Hij ziet de mensen die op ‘prikkeldraadzondag’ wakker zijn geworden in een parallelle wereld. Hij ziet ze in het duister tasten, gescheiden van hun familie, hun dromen en de stad zoals ze die kenden. Door de muur. De muur die hen verdeelt én verbindt.


KAAREN EN INFORMATIE Voor meer informatie over de voorstellingen en het aanschaffen van kaarten kun je terecht op de website van het theater speeldoosbaarn.nl. Na je online bestelling ontvang je de e-tickets direct in je mailbox. Vanaf maandag 29 augustus is ook de theaterkassa weer geopend op maandag, woensdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten.

Judith Hoegen

Checkpoint Charlie over de muur die verdeelt én verbindt.
Hilke Bierman, Antje Monteiro en Joanne Telesford (vlnr) komen vrijdag 18 november naar Baarn.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie