Afbeelding
Foto: Adobe Stock

Zo geef je de woonkamer in huis een nieuwe uitstraling

27 maart 2023 om 11:39 Partnercontent

Voorzie je woonkamer van een frisse look, wanneer je uitgekeken raakt op het bestaande interieur in huis. Je hebt hierbij verschillende mogelijkheden. Voeg kleur toe door de wanden van een nieuwe laag verf of behang te voorzien, richt de woonkamer in met een aantal extra kamerplanten of kies voor het kopen van een of meerdere fauteuils. Fauteuils kopen draagt niet alleen bij aan het vernieuwen van de uitstraling van je woonkamer; het vergroot tevens je woongenot. Niets is fijner dan na een lange dag te hebben gewerkt, neer te ploffen in je nieuwe fauteuil. Kies je hierbij voor een vaste fauteuil, of bijvoorbeeld voor een fauteuil welke je kunt draaien?

Luxe interieur met een fauteuil in de woonkamer

De keuze voor een fauteuil geeft je woonkamer een luxe uitstraling. Kijk eens naar het aanbod van een woonwinkel in Hilversum; onder meer de fauteuils met leren bekleding passen goed in een chique, modern interieur. Ga voor een grover model met een stalen of aluminium frame, wanneer je deze in een industrieel ingerichte woonkamer plaatst. Een derde optie is een fauteuil met stoffen bekleding; ideaal voor zowel een ietwat klassiek interieur, als ook voor een landelijke ingerichte ruimte.

Fauteuils niet alleen interessant voor de woonkamer

Niet alleen bij het herinrichten van de woonkamer kan de keuze voor een fauteuil een interessant zijn. Overweeg de aankoop van een fauteuil ook bij het vernieuwen van het interieur in de slaapkamer. Gebruik de fauteuil hier om je even terug te trekken, of bijvoorbeeld om je kleding over te hangen in de avond. Met een stoere fauteuil geef je de slaapkamer karakter!

Laat een woonkamer groter ogen met spiegels

Oogt de ruimte optisch relatief klein? Het gebruik van een aantal spiegels aan de wand kan helpen dit te voorkomen. Kies hierbij niet uitsluitend voor een losse grote spiegel aan de muur, maar ga voor spiegels van verschillende formaten. Op deze wijze kun je een heus mozaïek creëren. Het geeft het geheel een speels tintje. Met een spiegel kijk je als het ware door de woonkamer heen, waardoor deze optisch groter lijkt. Niet alleen het gebruik van een spiegel helpt. Ook de wijze waarop je de vloer legt heeft hier invloed op; leg de planken verticaal om de ruimte dieper te laten lijken. Het horizontaal leggen van planken laat de kamer juist breder lijken.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie