Afbeelding
Foto door Tuva Mathilde Løland viaUnsplash

Zo kan jij jouw haarstijl langer laten zitten

17 februari 2023 om 08:44 Partnercontent

Voor speciale gelegenheden of evenementen is het soms enorm leuk om het haar even een speciale look te geven. Een hoge, nette knot of mooie krullen in het haar zien er natuurlijk mooi en chique uit. Maar, zulke haarstijlen blijven niet altijd even goed zitten. Krullen zakken bijvoorbeeld uit, of je haar gaat pluizen. Dit is natuurlijk niet wat we willen als we er een hele dag of avond mooi uit willen zien. Daarom geven wij jou in deze blog tips over hoe jij jouw haarstijl langer kunt behouden.

Begin met schoon haar

De allereerste tip is om te beginnen met schoon en gewassen haar als jij jouw haar gaat stijlen. Haar dat al een tijdje niet gewassen is, kan namelijk een beetje vettig zijn, waardoor je haren gladder worden en je haarstijl sneller kan uitzakken. Daarnaast kan ongewassen haar zwaarder worden van de natuurlijke vetten van jouw hoofdhuid, waardoor je haar zwaarder wordt en sneller uitzakt. Zorg er dus voor dat je je haar goed gewassen hebt voordat jij jouw haar gaat stijlen!

Gebruik de juiste haarproducten

Met de juiste haarproducten kun jij jouw haarstijl langer mooi houden. Zoals al gezegd, zorgt te glad haar ervoor dat je haarstijl niet goed zal houden. Je kunt dan bijvoorbeeld met verschillende producten jouw haar meer textuur geven en wat stugger maken. Je kunt bijvoorbeeld een zeezoutspray gebruiken, die je overigens makkelijk thuis kunt maken met water en zeezout. Verder kun je droogshampoo gebruiken om meer volume aan het haar te geven en het haar wat stugger te maken. Zo zullen haar accessoires zoals clipjes en elastiekjes ook beter blijven zitten in je haar. Verder is het natuurlijk belangrijk om een haarspray, zoals haarlak, te gebruiken zodat je haar op zijn plek blijft. Kijk bijvoorbeeld naar online producten van Davines.

Zo ga je met je haar om nadat je het gestyled hebt

Wanneer jij jouw schone haar mooi in model hebt gebracht gemaakt hebt en je de juiste sprays gebruikt hebt, zie je er waarschijnlijk prachtig uit. Maar hoe ga je nu verder met je haar om? Zorg er voor dat je je haar beschermd tegen de wind en regen, bijvoorbeeld met een paraplus. Ook kun je tijdelijk een capuchon op doen wanneer je naar buiten moet gaan. Verder is het belangrijk dat je niet te veel aan je haar zit. Zorg er dus voor dat je niet te veel met je haar speelt!

Met schoon haar en de juiste spray-and-hairsprays kun jij jouw haar mooi en lang in model houden. Wanneer je haar klaar is, zorg er dan voor dat je je haar goed beschermd tegen invloeden van het weer!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie