Afbeelding

Hoe komt u het best de vorstige winter door?

5 januari 2023 om 13:33 Partnercontent

Winter betekent lagere temperaturen en gladdere wegen. In dit blog nemen we u mee in de voorbereidingen op dit seizoen en geven we u enkele handige tips. Zo is het onder andere van belang dat u uw tuin winterklaar maakt om planten in leven te houden, een nette tuin te behouden en ongelukken te voorkomen. Het beste moment om hiermee te beginnen is afhankelijk van het weertype, er wordt aangeraden om te starten bij een temperatuur tussen de 5-10 graden.

Planten beschermen tegen vorst 

Zorg ervoor dat uw niet-winterharde planten ongedeerd de winter doorkomen en niet beschadigen door vorst en sneeuw. Denk hierbij aan olijfboompjes, bananenplanten en palmbomen. De genoemde planten zijn niet gewend aan kou en dus enorm gevoelig voor de koude dagen die in zicht zijn. U kunt besluiten om de planten naar een binnenplaats te verplaatsen gedurende de winter, denk erom dat de desbetreffende ruimte geen temperatuur bevat lager dan 5 graden. Bezit u niet over een geschikte binnenplek of wilt u alsnog uw prachtige planten buiten kunnen aanschouwen? Gebruik een beschermvlies zodat het vorst geen risico vormt voor de bloei van de boompjes. De plantenhoes is licht, lucht- en waterdoorlatend waardoor planten blijven ademen zonder extra onderhoud. Een goedkope optie, zonder enige moeite!

Waarom helpt zout tegen gladheid

Naast dat vorst voor de planten geen ideale situatie is veroorzaakt het ook gladheid, dit zorgt voor onverwachte slippartijen. Denk er tijdens het besturen van een auto om dat u uw snelheid aanpast, de remtijd duurt op vorstige stukken langer waardoor de kans op doorslippen ontstaat. Winterbanden maken het rijden eenvoudiger, vervang de banden wanneer de temperatuur ongeveer onder de 5 graden is. Tijdens het fietsen of wandelen is het gevaar ook nog niet geweken, gladde paden en inritten zijn lastig bereikbaar wat kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Een goedkope en eenvoudige oplossing hiervoor is het strooizout, verspreid zowel op uw tuinpaden als terras. Strooi rechtstreeks op de tegels of maak een wateroplossing. Denk erom dat u het zout niet direct verdeelt in uw tuin rondom het groen, het pure zout kan ervoor zorgen dat de aanwezige planten of boompjes in uw tuin niet meer groeien. 

Heater overkapping

Toch nog kunnen genieten van uw tuin tijdens de koude dagen? Dat kan! Ook al dalen de temperaturen, er zijn genoeg opties om alleen of gezellig met anderen in uw tuin te kunnen zitten. Voor de klussers onder ons is het een goed moment om voor de daadwerkelijke vriestemperaturen een mooie tuinoverkapping in elkaar te klussen. Zo kunt u gerust in uw tuin zitten zonder natgeregend te worden, plaats een aantal heaters of een warmtedeken om geen kou te vatten. Bezit u niet over een overkapping? Gebruik dan een vuurkorf om het warm te krijgen. Een vuurschaal creëert tegelijkertijd een gezellige sfeer, genoeg redenen dus om niet binnen te blijven zitten!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie