Afbeelding
Foto: Shutterstock

Nederlandse vakantieparken zien bezetting verder groeien

4 februari 2022 om 07:25 Partnercontent

Kies voor een verblijf op een camping in Zeeland aan zee, of trek naar een vakantiehuisje op de Veluwe. Een vakantie in eigen land is ontzettend populair! Nederlandse vakantieparken merken op dat de bezetting hiervan de afgelopen periode veel hoger lag dan in de maanden voor de uitbraak van het coronavirus. Een opvallende trend, waarvan verwacht wordt dat deze nog enige tijd aan zal houden. Nederland heeft ontzettend veel te bieden, wat men de afgelopen periode in is gaan zien. Wandel aan de kust of door de bossen van de Veluwe, strijk neer op een gezellig terras in steden als Leiden en Delft of stap in de auto om een dagje in zee te zwemmen. Bleef jij de afgelopen vakantieperiodes ook in eigen land?

Vakantie aan zee in Zeeland en Noord-Holland  

Niet alleen de provincie Zeeland biedt alle ruimte voor een ontspannen vakantie aan zee. Ook het boeken van een kampeerplek op een camping aan zee in Noord-Holland kan een optie zijn. Denk aan plekken als Bloemendaal, Castricum of bijvoorbeeld Schoorl. Het zijn al jaren populaire vakantieoorden in eigen land. Enig nadeel aan dergelijke bestemmingen is de onzekerheid over het weer. Met name in de zomervakantie wil je een redelijke kans op zomers weer hebben, met een temperatuur hoger dan 25 graden Celsius. De afgelopen zomer viel het weer in Nederland tegen. Het aantal zomerse dagen bleef ver achter bij het gemiddelde van de laatste tien tot twintig jaar.

Combineer de natuur met gezellige steden 

Doordat Nederland niet heel groot is, kun je een wandeling in de natuur goed combineren met een bezoek aan een gezellige stad. Denk aan de combinatie van een wandeling of fietstocht over de Veluwe en een bezoek aan Utrecht of Arnhem. Beide steden hebben ontzettend veel mooie plekken te bieden. Ook in het noorden van Nederland zijn dergelijke combinaties te maken. Wandel bijvoorbeeld rond het Hoornsemeer in Groningen, om vervolgens een drankje te drinken op een van de terrassen in deze studentenstad. Juist doordat deze combinaties mogelijk zijn, is Nederland een geliefde vakantiebestemming. Niet alleen bij Nederlanders zelf, maar bijvoorbeeld ook bij Duitsers. Zij trekken met name in het voorjaar massaal naar Groningen, Gelderland en bijvoorbeeld Overijssel.

Komende zomer weer naar het buitenland

Waar vakantieparken momenteel te maken hebben met een zeer hoge bezetting, verandert dat mogelijk in de komende zomerperiode. De kans bestaat dat de onzekerheid over het weer Nederlandse gezinnen aanzet tot het boeken van een vakantie in een Zuid-Europees land. Zeker in landen als Spanje, Portugal en Italië is de kans op zon, weinig wind en vooral geen neerslag groot. Ook in de afgelopen herfstvakantie was dit zichtbaar. Miljoenen Nederlanders reisden via luchthaven Schiphol naar Zuid-Europa voor een zonvakantie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie