Afbeelding
Photo by Naomi Hébert on Unsplash

Het leven met een gigantische Amerikaanse koelkast

12 januari 2022 om 07:25 Partnercontent

Hoe fijn zou het zijn als je al je producten die gekoeld moeten worden een plekje kunt geven? Zo kun je tijdens het boodschappen doen direct veel inslaan, zonder dat het te lang buiten de koelkast blijft. Wat te denken van een Amerikaanse koelkast? Buiten het fraaie uiterlijk bieden deze koelkasten ook meer dan genoeg ruimte. Genoeg ruimte om te koelen en te vriezen. Veel modellen hebben zelfs de functie om ijsblokjes te geven of hebben een kraantje waar altijd ijskoud water uit komt. In het volgende artikel wordt verteld waarom veel mensen momenteel voor de beste Amerikaanse koelkasten kiezen. 

Waarom zou je kiezen voor een Amerikaanse koelkast?

Amerikaanse koelkasten staan in eerste instantie bekend om hun herkenbare uiterlijk. En wat is er nu meer Amerikaans dan iets wat heel groot is? Buiten de handigheid van deze koelkasten maken ze eigenlijk elke koelkast een beetje mooier. Deze koelkasten zijn groot. Gigantisch groot. Veel Amerikaanse koelkasten hebben zelfs een inhoud van meer dan 500 liter. Met alle gemak zou je de koelkast efficiënt kunnen indelen. 

De koelkasten zijn ruim, stijlvol en multifunctioneel. Jouw producten worden gemakkelijk bevroren en gekoeld. Daarnaast hebben veel koelkasten een dispenser die ijsblokjes geeft. Ook is er vaak de optie om de koelkast op de waterleiding aan te sluiten. Wanneer je dit doet heb je altijd toegang tot ijskoud water via de ingebouwde dispenser. Steeds meer Amerikaanse koelkasten zijn tegenwoordig ook ‘smart’. Je kunt zelfs met je mobiel vanaf de bank de instellingen van jouw koelkast veranderen. Je maakt gemakkelijk verbinding via de ingebouwde wifi in de koelkast. 

Wil je bijvoorbeeld de temperatuur van de koelkast wijzigen? Met een klik op de knop zet je jouw koelkast een stukje hoger of lager. Werk je bijvoorbeeld thuis en wil je altijd een drankje of eten op de juiste temperatuur hebben, dan is dit voortaan snel opgelost.

De grootte van de koelkast

Zoals in vele productgroepen zijn er ook veel verschillen tussen Amerikaanse koelkasten. Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen. Dat Amerikaanse koelkasten groot zijn staat als een paal boven water. Ze nemen hierdoor veel ruimte in beslag. Ruimte die je uiteraard wel moet hebben. Over het algemeen nemen de Amerikaanse koelkasten meer ruimte in dan een gewone koelkast. Zorg er daarom voor dat je volledig op de hoogte bent van de beschikbare afmetingen die je hebt voor de koelkast. Hoe rot zou het zijn als je een mooie, grote koelkast hebt gekocht en erachter komt dat hij helemaal niet past?

Dat er verschillende afmetingen zijn wat Amerikaanse koelkasten betreft mag inmiddels duidelijk zijn. Kijk daarom altijd even goed naar de beschrijving. Wat ook belangrijk is om rekening mee te houden zijn de openslaande deuren. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is in jouw keuken. Kom je er nu achter dat je simpelweg geen ruimte voor jouw koelkast hebt, doe het dan ook niet. Er zijn zat andere kleine, simpelere maar net zo nuttige koelkasten die jou van alle gemakken kunnen voorzien. 

Het onderhouden van de Amerikaanse koelkast?

Het spreekt voor zich dat je de koelkast goed moet onderhouden. Je wilt geen aangekoekt voedsel in de koelkast hebben liggen. Het is überhaupt geen fris idee als je verse eten wordt vermengd met oude resten. Het is daarom belangrijk de koelkast, en dan met name het vriesgedeelte, af en toe te laten ontdooien. Zo kun je gemakkelijk de rest weghalen en de boel goed schoonmaken. Op deze manier blijft de koelkast goed werken. 

Hoe vaak je dit onderhoud moet plegen hangt volledig af van het soort koelkast dat je in huis hebt. Er zijn zelfs koelkasten met functies als No Frost of Low Frost. Dan hoef je het onderhoud echt maar heel weinig uit te voeren. Wanneer het vriesgedeelte deze functie niet heeft, wordt er aangeraden elke drie maanden de koelkast goed schoon te maken. De bevroren producten kun je gerust een poosje uit de vriezer halen. In geval van nood kun je altijd even je buren of familie vragen of ze je even kunnen helpen. Zo weet je zeker dat je bevroren producten niet helemaal ontdooien. 

Jouw Amerikaanse koelkast

Je hebt nu meer gelezen over een Amerikaanse koelkast en hoe je deze het beste kunt onderhouden. Mocht jij interesse hebben in zo’n koelkast weet je nu wat je als eerste moet doen. Het opmeten van de beschikbare ruimte. En kies je er uiteindelijk voor om zo’n gigant in huis te halen, dan heb je in ieder geval de ideale plek gevonden om jouw favoriete artikelen van de Baarnsche Courant op te hangen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie