Afbeelding
Foto: Erda Estremera - Unsplash

Binnenkort verhuizen? Met deze 10 tips wordt het een fluitje van een cent!

9 september 2021 om 14:26 Partnercontent

Bij veel mensen zorgt verhuizen voor een hoop stress, hoofdpijn, slapeloze nachten, pijn in de rug en de nodige irritaties. Toch is dit helemaal niet nodig. Zolang je maar de juiste voorbereidingen treft. Weet je niet waar te beginnen? Met onze … tips wordt het een eitje! 

1. Uitzoeken en wegdoen          

Voor je begint met inpakken is het vaak noodzaak om eerst eens even te inventariseren wat je allemaal hebt, wat er mee moet en wat er allemaal weg kan. Zo hoef je uiteindelijk een stuk minder te verhuizen én zo kun je nog een aardig zakcentje verdienen als je het op Marktplaats kan verkopen.

2. Informeer naar een betrouwbare verhuisservice

Hoewel dit natuurlijk geen vereiste is, is het in veel gevallen wel zo prettig. Professionele verhuizers laten deze hectische verhuisdag veel soepeler en sneller verlopen en nemen veel zwaar werk uit handen. Kijk vooral rond voor verhuisbedrijven in Baarn om de voorrijkosten en transportkosten te beperken. Maar vraag vooral ook meerdere offertes op bij andere betrouwbare verhuisbedrijven in Nederland om de prijzen te vergelijken.

3. Pak een aparte tas in met je belangrijkste spullen          

Hoe je het ook wendt of keert, de eerste dagen in je nieuwe huis zullen hoe dan ook een beetje rommelig zijn. Je bent dan nog volop aan het uitpakken en dat geeft helemaal niks. Maar toch is het fijn als je de essentials gemakkelijk bij de hand hebt. Pak daarom, buiten de verhuisdozen om, een aparte tas voor jezelf (en eventueel voor de rest van je gezin) in met daarin de belangrijkste spullen. Spullen die je absoluut niet kwijt wil raken, maar ook spullen die je de eerste dagen nodig gaat hebben. Zoals kleding, je pyjama, toiletartikelen en telefoonladers.

4. Pak breekbare spullen in met theedoeken en sokken

Vergeet bubbeltjesplastic, want je kunt je breekbare spullen net zo goed inpakken met theedoeken en handdoeken. Die moet je namelijk toch wel mee verhuizen, dus kun je ze net zo goed multifunctioneel inzetten! En je glazen? Daar kunnen sokken omheen ter bescherming!

5. Make-up beschermen

Je denkt er niet gauw aan, maar ook bepaalde make-up kan breekbaar zijn. Dit kun je voorkomen door een wattenschijfje in het doosje te stoppen. Deze functioneert dan als schokdemper. Ook heel handig als je op vakantie gaat!

6. Labelen          

Klinkt logisch, maar toch wordt dit vaak vergeten: label je dozen, zodat je makkelijker je spullen kunt terugvinden en uitpakken. En extra handig: schrijf gelijk op in welke kamer de doos neergezet kan worden, of gebruik hier kleurcodes voor. Hoeven de verhuistroepen hier niet continu om te vragen!

7. Schroefjes en losse onderdelen

Moeten er meubels uit elkaar gehaald worden? Ga dan voorzichtig om met schroefjes en andere losse onderdelen. Bewaar ze in een plastic zakje, en schrijf er vooral op waar het bij hoort. Want na de verhuizing weet je echt niet meer welk zakje waarbij hoort!

8. Gebruik ook andere soorten ‘verhuisdozen’          

Verhuisdozen zijn essentieel, maar ook best kostbaar. Kom je er een paar te kort? Bedenk dan eerst wat je nog in huis hebt voor je nieuwe dozen koopt. Een aantal handige opties?

- Stevige bananendozen uit de supermarkt
- Reiskoffers (die moet je immers hoe dan ook verhuizen, dus dan kun je ‘m maar beter vullen!)
- Boodschappenkratjes

9. Regel een oppas voor kinderen en huisdieren

Heb je huisdieren of kinderen? Dan is het wel zo prettig om hier op de verhuisdag zelf een oppas voor te regelen. Zo verloopt de dag net even wat soepeler.

10. Wijzig je adres op tijd

Het is belangrijk dat je je nieuwe adresgegevens op tijd doorgeeft aan verschillende instanties. De gemeente is hierbij het belangrijkst, want daarbij kun je een boete krijgen als je het niet binnen vijf dagen na de verhuizing doet. Daarom kun je dit maar beter vóór de verhuizing doen, om te voorkomen dat je dit vergeet.  Dit kun je namelijk vanaf 2 weken voor de verhuisdag opgeven. Vergeet daarnaast ook niet je gegevens te wijzigen bij andere instanties, zoals de huisarts, tandarts, je bank, je verzekeringen en eventueel bij de Kamer van Koophandel. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie