Afbeelding
Foto door form PxHere

Dit moet je weten bij het aanschaffen van een puppy!

28 april 2021 om 07:38 Partnercontent

Steeds meer gezinnen overwegen de aankoop van een puppy. Fokkers van populaire rassen kunnen de vraag niet meer aan. Het hangt samen met het feit dat veel mensen nog altijd vanuit huis werken. Zodoende is er voldoende tijd om aan de opvoeding van de jonge hond te werken. Tegelijkertijd brengt de groeiende vraag naar puppy’s risico’s met zich mee. Hoe gaat het als we straks vaker naar kantoor mogen? Wat is de beste optie als blijkt dat een hond toch niet past binnen het gezin? Het geeft aan, dat het belangrijk is om vooraf goed uit te zoeken of een puppy echt wat voor je is! 

Een voorbeeld van een aspect wat vaak vergeten wordt: de hondenverzekering. Het beschermt je tegen hoge kosten bij een noodzakelijke medische ingreep. Jaarlijks van verzekering overstappen voor je hond voorkomt dat je een te hoge premie betaalt. Een website die het je makkelijker maakt om een geschikte hondenverzekering te vinden is de Overstappen.nl vergelijkingssite

Kijk of je echt voldoende tijd hebt voor een puppy 

Zeker wanneer je momenteel geen ervaring hebt met het opvoeden van een puppy, is het belangrijk om bij jezelf na te gaan of je hier voldoende tijd voor hebt. Hoewel je vanuit huis kunt werken, zal je overdag relatief weinig tijd hebben om je hond in de gaten te houden. De digitale overleggen gaan immers gewoon door! Een puppy moet zeker twee tot drie keer per dag worden uitgelaten. Daarbij is het belangrijk om het dier regelmatig in contact te brengen met andere honden, bijvoorbeeld van kennissen. Houd hier tijd voor vrij in de weekenden. Daar komt de benodigde tijd voor een puppycursus nog bij. Heb jij deze tijd beschikbaar? 

Vergelijk verschillende hondenrassen met elkaar

Te vaak kiest men een puppy uit op basis van de foto. Vrijwel iedere puppy ziet er leuk en lief uit! Houd er echter rekening mee, dat het karakter van de verschillende hondenrassen onderling sterk kan verschillen. Het is om deze reden belangrijk om vooraf goed uit te zoeken, welk hondenras het beste past bij jouw gezin. Kijk hierbij ook naar je woning en de ruimte rondom het huis. Sommige honden hebben een grote tuin nodig om hun energie kwijt te kunnen. Een tussenwoning is voor deze rassen minder geschikt. 

Hond bij een fokker kopen of uit het asiel

Een derde aspect is de keuze tussen het kopen van een hond bij een fokker en het ophalen van een hond uit het asiel. Voor beide opties valt iets te zeggen. Laat je in het asiel goed informeren en bespreek welk type hond het beste bij jullie gezin en de ervaring die je met honden hebt past. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie