Afbeelding
Kunst

5 Tips voor betaalbare kunst

1 september 2020 om 15:02 Partnercontent

Als je kunst aan de muur wilt, is dat veelal niet betaalbaar. Dat is niet erg, als je heel bewust voor iets moois kiest. Maar zelfs als je precies weet welke stijl je mooi vindt, kun je met kunst de plank misslaan. En dan is het minder erg als je gekozen hebt voor iets betaalbaars. We geven je vijf tips, met kunstobjecten waar je misschien nog niet aan gedacht had.

Kunst op de vloer

In plaats van een schilderij aan de muur kun je kiezen voor een opzichtig vloerkleedje. Bijvoorbeeld een vloerkleed met een bloemenpatroon of juist iets symmetrisch. Voordeel van een vloerkleedje is dat je hem in een andere kamer neerlegt als je hem zat bent!

Tijdelijke kunst

Als je het liefst veel verschillende kunstvormen uitprobeert, kun je – al dan niet tijdelijk – gaan voor kunstuitleen. Met kunstuitleen kun je uitvoerig uitproberen wat mooi in je interieur staat, zonder grote aankopen te doen.

Creatieve mensen

Bij de grote woonwinkels kun je betaalbaar muurdecoraties kopen. Het nadeel is vaak dat je dat ene printje overal tegenkomt. Wil je iets betaalbaars wat daarnaast ook uniek is? Kijk dan eens op Etsy. Op deze website koop je vaak direct van een creatieve maker.

Naar interesse

Wat je mooi vindt, kun je uitstallen. Wie van boeken houdt, vindt grote boekenkasten vaak mooi. Wie van planten houdt, heeft wellicht een woonkamer die op een kas lijkt. Het leuke is dat we dit soort dingen vaak niet zien als kunst. Een kunstzinnige vaas met een mooie tak erin, kan echt een eyecatcher zijn in je huiskamer.

Inlijsten

In een schilderijlijst hoeft geen schilderij. Je kunt van alles inlijsten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie lap stof? Of je laat een foto uitvergroten van het natuurpark om de hoek. Vooral als je een kwalitatief mooie lijst hebt, wordt wat erin zit al snel kunstzinnig, al is het voor weinig aangeschaft. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie