Afbeelding
Vlonderplanken

Grote klussen in de tuin aanpakken? Gebruik duurzaam hardhout

30 juni 2020 om 11:12 Partnercontent

De zomer is in volle gang en het weer is overwegend zonnig en droog. Dat betekent dat het een goede periode is om buiten aan de slag te gaan met de grotere klussen. Misschien loopt u ook al tijden lang rond met allerlei plannen voor de tuin, bijvoorbeeld om een damwand of beschoeiing te maken als u aan het water woont. Hiermee creëert u een fraaie afwerking van uw tuin en voorkomt u dat de grond afbrokkelt. Ook realiseert u met een houten beschoeiing de mogelijkheid om een aanlegsteiger of een terras te maken. Of bent u wellicht toe aan een nieuwe schutting? Met een goed doordacht plan en het juiste materiaal kunt u die ook zelf maken.

Geschikt voor buitentoepassingen

Voor dergelijke buitentoepassingen is hardhout het meest geschikt. Deze verzamelnaam omvat alle duurzame en harde houtsoorten. Omdat de loofbomen waarvan die soorten afkomstig zijn zeer traag groeien, kunnen ze heel oud worden. De dichtheid van de nerfstructuur bepaalt de mate van de hardheid van het hout. Als u ervoor kiest om met hardhout aan de slag te gaan, bent u verzekerd van een mooie uitstraling en afwerking. Niet voor niets is dit materiaal wereldwijd populair. Dat komt door de lange levensduur en ook door de warme, roodbruine kleur van het hout. Kiest u er bijvoorbeeld voor om hiermee een schutting te bouwen? Of wilt u hardhouten schuttingpalen gebruiken? Dan weet u zeker dat u goed zit.      

Gemakkelijk te bewerken 

Als u zich in de materie verdiept, zult u merken dat er tal van soorten hardhout verkrijgbaar zijn. Enkele voorbeelden zijn: cederhout, acaciahout en teakhout. Maar ook het zogenaamde bankirai hardhout behoort tot de meest duurzame soorten hardhout ter wereld. Het valt namelijk onder duurzaamheidsklasse 1-2. Het wordt soms ook wel Balau, Bankirai of Selangan batu genoemd. Het hout is afkomstig van de dikke en hoge Shoreaboom die groeit in het zuidoosten van Azië. Het is uitstekend te gebruiken voor buitentoepassingen omdat bankirai hardhout vrij zwaar is. Omdat het eenvoudig te bewerken is, gaan zagen en schaven heel gemakkelijk. Ook is deze soort geliefd vanwege de warme, geel tot bruine kleur.

Passie voor hout  

Vanzelfsprekend wilt u hardhout kopen dat niet alleen mooi en van goede kwaliteit is, maar dat ook een goede prijs heeft en bij een betrouwbare leverancier vandaan komt. Bij dé online groothandel voor de particulier en zakelijk Houthandelonline, werken experts met een passie voor hun vak. Dat zij enorm trots zijn op hun assortiment én de tuinhuizen, schuttingen, veranda’s en overkappingen die hun klanten hiermee maken, is onder meer terug te zien op de dynamische Facebookpagina. Met hun bedrevenheid, diepgaande kennis en jarenlange ervaring, staan de vakmensen voor u klaar met persoonlijk advies. Bovendien hanteert Houthandelonline zeer scherpe prijzen en worden uw bestellingen op ieder gewenst adres in heel Nederland en België bezorgd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie