Afbeelding
Aan de slag met je woning

Tijd om aan de slag te gaan met jouw woning in Baarn?

29 juni 2020 om 07:36 Partnercontent

De gemiddelde huizenprijzen in Baarn zijn de afgelopen maanden weer verder gestegen. Daarbij gaat het niet alleen om de landhuizen, die altijd al een koppositie gehad hebben op de Nederlandse huizenmarkt. Ook de prijzen van woningen in nieuwbouwwijken stijgen, en met de geringe toevoeging van nieuwe woningen in Baarn, is de kans groot dat deze stijging de komende periode voort zal blijven zetten. Zeker omdat de bouw van nieuwe woningen eerst via de gemeente moet, die projectontwikkelaars niet de vrije hand gegeven heeft bij het opzetten van de nieuwe woningen.

Ben je op zoek naar een woning in Baarn of wil je binnenkort verkopen om ergens anders te gaan wonen? Dan is het goed om eens te kijken naar de mogelijkheden rond het klussen. Voor kopers is het de manier om een betaalbare woning in Baarn te vinden. Voor verkopers is het de manier om een veel beter bedrag geboden te krijgen op de woning.

Voor kopers: vraag een bouwtechnische keuring aan

Woningen in Baarn zijn prijzig. Huizen waar nog iets aan moet gebeuren, zijn vaak goedkoper omdat zij minder courant zijn; het zijn de instapklare woningen die bijzonder gewild zijn. Dat betekent echter niet dat je direct toe moet slaan wanneer je een goedkoop ‘project’ tegenkomt. Vraag altijd eerst een bouwtechnische keuring aan.

Een aantal cosmetische ingrepen en een nieuwe vloer zijn zo geregeld. Maar wat als uit de keuring blijkt dat de dragende constructie van de woning niet in orde is? Dan wordt die goedkope woning veel duurder dan je denkt.

Voor verkopers: maak de woning courant

Ben je van plan om de woning te verkopen en ergens anders te gaan wonen? Dan is het belangrijk dat je de woning courant maakt. Hoe makkelijker het is voor een koper om direct de woning te betrekken, hoe meer je er doorgaans voor kunt krijgen. Dat betekent aan de slag met de tuin, de oprit gladtrekken en verf bestellen bij Verf Compleet om die ene kamer af te werken, zodat die ook helemaal klaar is om er een kinderkamer of kantoor van te maken.

Heb je een woning in Baarn in het hogere segment? Schakel dan altijd een verkoopmakelaar in. Op die manier hoef je zelf nauwelijks iets te doen en weet je zeker dat je niet tegen vervelende verrassingen aanloopt in het verkooptraject. Uiteraard geldt dit ook voor woningzoekenden; met een aankoopmakelaar in de arm wordt het een stuk makkelijker om de mogelijkheden op de huizenmarkt in Baarn te verkennen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie