Afbeelding
Eigen foto

Politie: ‘Vuurwerk bij huis Plevierweide was een aanslag’

24 maart 2023 om 16:07 Overig

BAARN De politie spreek bij het vuurwerkincident bij een huis aan de Plevierweide van een aanslag. Precies een maand na het gebeuren, wordt de hulp van getuigen ingeroepen. 

In het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld werden deze week beelden getoond van twee verdachten. De politie houdt er ernstig rekening mee dat de gebeurtenis rechtstreeks heeft te maken met een conflict dat de zoon van de bewoners met anderen heeft. Andere opties worden echter nog niet uitgesloten. 

Tijdens de uitzending worden enkele vage beelden getoond van de verdachten die na het deponeren van vuurwerk in de brievenbus van de woning wegrennen. 

Een videodeurbel mag niet op de openbare weg worden gericht. De politie is echter blij met de opname die zo’n bel maakte in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 februari in de buurt van de Plevierweide. Op de beelden is te zien hoe twee mannen wegrennen nadat er vuurwerk is ontploft in een woning aan de Plevierweide. De beelden zijn vaag, maar worden nu getoond in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld, in een poging de daders aan te kunnen houden. De politie maakt werk van het onderzoek. Overal in de buurt zijn videobeelden opgevraagd en bekeken. De knal was rond 1.30 uur. Niemand raakte gewond, maar de schrik zit er goed in bij de bewoners en de buurt. De schade was fors aan de voordeur en de hal. Het complete deurkozijn moet vervangen worden. Inmiddels is in twee verschillende situaties te zien waar de verdachten heen lopen. Mensen die iets gezien hebben kunnen zich melden op telefoonnummer 0800-6070.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie