Henny Westerveld, steun en toeverlaat van zijn vrouw Ank, is niet meer.
Henny Westerveld, steun en toeverlaat van zijn vrouw Ank, is niet meer. Melissa Hofland

‘Henny was meer dan een clubicoon’

1 februari 2023 om 19:09 Overig

BAARN Henny Westerveld (77), was tot voor kort, samen met zijn vrouw Ank, elk weekend bij de thuiswedstrijden van SV Baarn te vinden. Was er geen, dan werd vaak een andere voetbalclub aan De Geerenweg aangedaan. Henny Westerveld was voor veel voetballers in Baarn geen onbekende. Afgelopen maandag is hij overleden. 

Een jaar geleden sprak de Baarnsche Courant hem en zijn vrouw nog over hun vrijwilligerswerk voor SV Baarn waar ze beide Lid van Verdienste zijn. Henny voetbalde 53 jaar geleden al bij SV Baarn, toen nog KSV Limvio. Daar kwam indertijd zijn ‘meisje’ naar hem kijken, die zo het vrijwilligerswerk bij SV Baarn inrolde. Veel van wat ze toen oppakte, doet Ank nu nog. Sinds Henny met pensioen was, inmiddels zo’n 12 jaar, samen met hem. Daaraan komt nu een eind. Tim Beers namens het SV Baarn bestuur: ,,Met het overlijden van Henny Westerveld verliest SV Baarn een Lid - van Verdienste - die een leven lang verbonden was met onze club. Van speler tot  vrijwilliger en supporter. Er komt een einde aan een periode waarin de vereniging dag en nacht kon rekenen op zijn inzet en waarin niets teveel was. Henny was meer dan een clubicoon. Wij voelen ons zeer vereerd dat het Henny zijn laatste wens was om op de club afscheid te nemen. Vanzelfsprekend gaan we met z’n allen aan die wens voldoen. Namens ons allen heel veel sterkte aan Ank en familie Westerveld.”

Nog eenmaal bezoekt Henny de kantine van SV Baarn aan De Geerenweg 6B. Een ieder die geen rouwkaart heeft gekregen, kan hem daar een laatste afscheidsgroet brengen op vrijdag 3 februari van 19.00 tot 20.00 uur. Zaterdag 4 februari wordt in besloten kring afscheid genomen.

door Melissa Hofland

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie