De hulpdiensten zijn ter plekke in Lage Vuursche.
De hulpdiensten zijn ter plekke in Lage Vuursche. Caspar Huurdeman

Bewoners huis uit na vondst chemisch afval (update)

8 december 2022 om 22:16 Overig

LAGE VUURSCHE Bewoners van woningen aan de Zwarteweg in Lage Vuursche zijn gisteravond door de politie en brandweer uit hun huizen gehaald na vondst van chemicaliën. Volgens de politie gaat het waarschijnlijk om de dumping van drugsafval. Het is nog niet bekend om welke stoffen het gaat. In totaal is ruim 2.000 liter chemicaliën weggelekt.

Getuigen hoorden om ongeveer 19.15 uur ‘geluiden die niet in het bos thuishoorden’, waarna ze een penetrante lucht roken en de hulpdiensten inschakelden. ,,We hoorden een hard geluid, alsof er iets zwaars over het asfalt schraapte”, aldus één van de bewoners terwijl hij buiten staat te wachten. De brandweer verricht op dit moment metingen in zijn woning om te kijken of er nog gevaarlijke stoffen aanwezig zijn. ,,De penetrante lucht was in huis in ieder geval duidelijk te ruiken.”

Het blijkt dat de inhoud van twee 1.000 liter IBC containers is gedumpt plus zeven containers van elk twintig liter. De brandweer nam maatregelen om de omgeving te ventileren. De bewoners van twee naburige woningen mochten na 22.30 uur weer hun woning in. De politie maakt een plaats delict en heeft de plek de hele nacht bewaakt. 

Afgelopen nacht is alles opgeruimd.

Afbeelding
De hulpdiensten zijn ter plekke in Lage Vuursche.
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie